RASKOŠ PRIRODE

Uskrs u nacionalnom parku Plitvička jezera: Odličan je to odabir za rani proljetni odmor

Nacionalni park Plitvička jezera odličan je odabir za rani proljetni odmor stoga vas pozivamo da, nakon tmurne i hladne zime, doživite pravi procvat biljnog i životinjskog svijeta gdje se nabujala jezera i slapovi otkrivaju u svojoj punoj raskoši

Plitvička jezera

Provedite uskrsne praznike s obitelji, prijateljima ili dragom osobom u prekrasnoj prirodi i prošetajte stazama jednog od najljepših nacionalnih parkova na svijetu. Doživite harmoniju boja, mirisa i okusa u našoj uskrsnoj ponudi i napunite baterije za nove životne izazove. Na blagdan Uskrsa, uživajte na predivnom vidikovcu i pogledu na naš najveći slap - Veliki slap, a za one najmlađe pripremili smo i druženje s uskrsnim zekom.

Hotel Jezero

Začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila jezera Kozjak, smjestio se Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. Ovaj će vas hotel približiti miru prirode i uljuljkati u stanje istinskog odmora, onog koji puni baterije i ostavlja vas potpuno osvježenima. Restoran unutar hotela osim redovnog, nudi i posebne menije pa tako i uskrsni menu koji je prepun namirnica iz Like. Uživajte u okusima pastrve, domaćih njoka, a za desert kušajte mirisnu savijaču od jabuka. Preporuka je ostati par dana u ovoj bajci te istražiti svaki kutak parka, a to je najbolje upravo iz samog hotela u jednom od aranžmana koji vam nudimo. Aranžmani uključuju noćenja, ulaznicu u park te brojne druge pogodnosti poput popusta na masaže, najam čamca na vesla te mnoge druge aktivnosti u okolici. Ovo proljeće je idealan trenutak za posjetiti nas i doživjeti procvat zelenila, moćni huk slapova i predivne boje 16 plitvičkih jezera.

image

Hotel Jezero

Restoran Lička kuća

Restoran Lička kuća izgrađen je 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja. Svojim ambijentom i gastronomskom ponudom koja se temelji na svježim i domaćim namirnicama lokalnog podrijetla, savršeno predočava tradiciju ličkog kraja.

Šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, otvoreno ognjište i pucketanje vatre omogućuje ugođaj umirujuće ličke kuće, a mirisi će vas vratiti u djetinjstvo. Ono što restoran čini posebnim je izrada svojih proizvoda, pa ćete moći okusiti domaću hranu kao što su svježi sir – lička basa, kobasice, valjuške od krumpira, pekmez od domaće šljive bistrice…

Chefovi Ličke kuće osmislili su jedinstvene menije koji odišu ne samo tradicijom već i modernijim pristupom. Krenite u gastro avanturu i okusite Liku, isprobajte poznata jela kao što su orzoto od janjetine, lički zavežljaj, janjeću pljeskavicu te mnoge druge delicije. Dio tradicije možete prepoznati i u ponudi slastica pa se tako na meniju nalaze deserti poput čuvene savijače sa šljivama. Restoran Lička kuća je mjesto za one koji vole tradiciju, ali i one koji vole okusiti jela pripremljena na malo drugačiji način stoga ćete ovdje pronaći i ličku inačicu cheescakea – tortu od ličke base i domaćeg pekmeza od šljiva.

Želimo Vam sretan Uskrs i ugodan boravak u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

image

Lička kuća

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:32