KAMO ZA VIKEND

Uživajte u jeseni! Vikend rezervirajte za kestenijade, štruklijade, ali i odlične festivale

Osim jesenskih manifestacija očekuje vas i Zagreb Film Festival, a još uvijek traje Tjedan restorana i Mjesec hrvatskog turizma

Ilustracija 

 Antonio Gravante/Getty Images/istockphoto

Vikend je pred nama, očekuje nas toplo i vedro vrijeme koje je idealno za boravak u prirodi. Sezona je jesenskih plodova, kestena, gljiva i buča te je idealno vrijeme da ih sami potražite u šumi ili se pridružite nekom organiziranom druženju.

Jedno od takvih je i 13. Gupčeva kestenijada koja će se održati u Gornjoj Stubici u nedjelju, 23. listopada. Organizatori najavljuju dobar provod uz blagodati jeseni jer je moto manifestacije "Mošt rezanec i kostanj pucanec"-

"U Gupčevom kraju tim se povodom okupljaju ljubitelje prirode, gljiva i kestena, ali i dobre kapljice i zabave. Udruga vinara i vinogradara Peharček imat će degustaciju mošta i vina. Stubičanka Jadranka Blagec, poznata ljubiteljica prirode pripremit će izložbu i determinaciju gljiva. Svojim proizvodima predstavit će se i OPG-ovi Gupčevog kraja i šire okolice, pa će tako posjetitelji moći kupiti med, sireve, domaću zimnicu, vina, kolače i brojne druge domaće proizvode.Tu će biti i bogat kulturno-zabavni program uz nastup KUD-ova i Footloose banda", najavljuju iz Krapinsko-zagorske županije.

Očekuje vas još jedna manifestacija u Zagorju, "Štruklijada, štrudlijada i kestenijada" u Mariji Gorici. Tijekom dva dana, 22. i 23, listopada svi će posjetitelji moći uživati u sočnim zagorskim štruklima, slatkim štrudlama i neizostavnim slasticama od kestena. Manifestacija kojoj je cilj promicanje autohtonih jela i cijele Zagrebačke županije i u subotu i nedjelju započet će u 11 sati na Goričkom trgu u Mariji Bistrici gdje ćete moći saznati i više o samom pripremi ovih specijaliteta.

Vikend možete iskoristiti i za posjet restoranima jer sve do nedjelje traje Tjedan restorana. Za vrijeme trajanja Tjedna restorana renomirani hrvatski restorani pripremili su svoja najbolja jela u tri slijeda po promotivnim cijenama. Za posjet restoranima potrebno je napraviti rezervaciju u željenom restoranu, a popis restorana možete pronaći na službenim stranicam Tjedna restorana.

U nedjelju, 23. listopada, počinje i Zagreb Film Festival koji će trajati sve do 30. listopada, a filmove ćete moći pogledati na čak pet zagrebačkih lokacija - u Muzeju suvremene umjetnosti, Dokukinu KIC te kinima Kinoteka, SC i Tuškanac. Oni koji ipak žele ostati doma, 150 filmova, koliko ih je na programu mogu pogledati na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film.

Također, još uvijek traje kampanja Mjesec hrvatskog turizma, a na njihovim stranicama možete pronaći smještaj po promotivnim cijenama ukoliko planirate neki vikend izlet, ali i pronaći ulaznice za muzeje koje želite posjetiti, kao primjerice Aquatiku - slatkovodni akvarij Karlovac. Cijene ulaznica za ovaj jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj možete pronaći u pola cijene, a preporučuje se i onim najmlađima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:11