PROBLEMI

Veliki avioprijevoznik otkazuje 34.000 letova koji su već u prodaji. Nemaju dovoljno radnika

U Lufthansi tvrde da će svi putnici biti na vrijeme obaviješteni o promjenama i da neće biti otkazivanja u zadnji čas
 Nate Hovee/Getty Images

Njemački nacionalni prijevoznik Lufthansa planira otkazati čak 34.000 letova planiranih za ovu ljetnu sezonu. Iako je ljetni raspored već usuglašen i objavljen, a karte puštene u prodaju, na radikalan potez su se odlučili zbog ozbiljnog nedostatka osoblja s kojim se suočavaju.

Unatoč planiranom otkazivanju više od 30.000 letova iz svog ljetnog rasporeda, u Lufthansi tvrde da će svi putnici biti na vrijeme obaviješteni o promjenama i da neće biti neugodnosti uzrokovanih otkazivanjem u zadnji čas, piše ShengenVisaInfo. Ranijim informiranjem putnika žele biti sigurni da su svi u mogućnosti napraviti alternativne aranžmane, kao i prilagoditi svoje planove putovanja, rekli su portalu iz ove aviokompanije.

Na red letenja već je prije nekoliko dana ozbiljno utjecao štrajk djelatnika održan u petak, kad je otkazano više od 1300 letova. Radnici su 17. veljače štrajkali u Frankfurtu, Münchenu, Stuttgartu, Hamburgu, Dortmundu, Hannoveru i Bremenu, a Lufthansa je priopćila da je oštećenim putnicima osigurala alternativna rješenja, poput karata za vlak, bonova za obrok i noćenja.

Radnici ove aviokompanije štrajkaju jer traže bolje uvjete rada i veće plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 22:50