VINSKA MANIFESTACIJA

Winter wine and walk: uđite u bajku i osjetite zimski hedonizam u Baranji

Jeste li ikada maštali kako bi bilo zakoračiti u bajku, u svijet pun čarolije, čudesnih bića, topline, slatkih okusa i mirisa?

Zimska idila u Osječko - baranjskoj županiji

 Romulić&stojić/

Hedonisti, vinoljupci, ljubitelji prirode, autohtone ‘‘papice‘‘ i vrhunskog vina zasigurno će doći na svoje. U Baranji, na nadaleko poznatim vinskim cestama koje vijugaju uskim surducima, odnosno u toplom okruženju podruma i gatora, Turistička zajednica Baranje organizira još jednu tradicionalnu vinsku manifestaciju.

Riječ je o dobro poznatoj vinskoj šetnji neotkrivenim stazama Baranje, Wine & Walku, doduše u nešto drugačijem obliku. Za razliku do dosadašnjih, predstojeći Wine & Walk, koji će biti održan u subotu, 10. prosinca, dobit će - zimsko ruho i pridjev Winter. Odlučili su tako u TZ-u zbog brojnih upita sudionika dosadašnjih, ljetnih Wine & Walkova, koji su se kućama, nakon šetnji ‘‘bespućima Baranjskog vinogorja‘‘, vraćali prepuni utisaka.

image

Zimska idila u Osječko - baranjskoj županiji

Romulić&stojić/

Nema sumnje da tako neće biti niti nakon Winter Wine & Walka. Na stazi dugoj 9 kilometara, koja vodi kroz baranjska ‘‘vinska‘‘ sela Suzu i Zmajevac, poznate baranjske vinske meke i vinske prijestolnice, sudionike će na čak 14 točaka dočekati baranjski vinari i restorani s vrhunskim vinima, te tradicionalnim baranjskim snackovima. Pravi doživljaj na nepca zasigurno će se dogoditi nakon kušanja vina nastalih u vinarijama Pinkert, Kovač, Kolar, Horvat, Gerštmajer, Svijetli dvori, Zajec, Zlatno brdo, Kalazić, Josić, Szabo i Kusić. A za energiju baranjskim snackovima će se pobrinuti restoran Kovač čarda, kuća za odmor Oaza mira, udruga Tako je to nekad bilo, Vinarium Borarium, te podrumi Kusić.

image

Zimska idila u Osječko - baranjskoj županiji

Romulić&stojić/

Okupljanje sudionika planirano je u Zmajevcu, ispred Doma kulture, u čijoj se blizini nalazi i parking. Nakon preuzimanja svoje opreme i evidencije kod organizatora, walkeri ulaze u autobus koji ih vozi do 1. točke gdje starta njihova šetnja. Svi će sudionici biti podijeljeni u četiri skupine. Start prve je točno u podne, pola sata kasnije kreće druga, u 13 sati treća a u 13,30 četvrta. Kotizacija za sudionike je 300 kuna (39,82 €) a uključuje vinsku čašu, zimsku kapu, kartu, vaučer za degustacije vina na 12 lokacija (te 5 gastro lokacija), turističkog vodiča i prijevoz autobusom od Zmajevca do Suze. U TZ Baranja poručuju kako kraj šetnje ne znači i kraj zabave. Nakon ‘‘presijecanja ciljne vrpce‘‘, naime, sve sudionike očekuje još jedan početak. Ovoga puta početak adventskog after partya u zmajevačkom ‘‘katoličkom surduku‘‘.

Božićni sajam, kuhano vino, lampice, bogat glazbeni program (…) samo je dio tamošnje ‘‘božićne bajke‘‘. Stoga, ne treba dvojiti. Put pod noge i - pravac Baranja. Na Winter Wine & Walk. Sigurno je kako nije na odmet prijaviti se na https://bit.ly/3f9siZt.

Pozivu organizatora ljetos se odazvalo 300-injak walkera iz raznih dijelova Hrvatske i inozemstva, većinom istinskih hedonista različitih godišta. Prošetali su se 14 kilometara dugom stazom i, osim u netaknutoj prirodi jedine baranjske uzvisine, uživali u ‘‘djelima‘‘ 13 baranjskih vinara i gastro majstora.

image

Wine&walk u Baranji

Nenad Milić/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:14