VEĆ OD 8 EURA

Zagreb ima novu jeftinu avionsku liniju do juga Italije, evo što vidjeti u šarmantnoj Apuliji

Ryanair će od 27. ožujka dva puta tjedno letjeti za Brindisi, grad koji krase brojne zanimljivosti i atrakcije
 Depositphotos

Irska niskobudžetna kompanija Ryanair glavni grad Hrvatske uskoro će povezivati s talijanskim gradom Brindisi. Promet na toj liniji započet će 27. ožujka, najavljuje portal Croatian Aviation, s putnici će priliku za putovanje u taj grad u regiji Apuliji imati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, sve do 26. listopada. Najniža ponuđena cijena trenutno je 8 eura za jedan smjer, a prosječna se cijena kreće između 20 i 30 eura.

Osim u, po novom, u Brindisi, Ryanair već vozi prema Rimu, Bergamu i Napulju, no ovaj bi se grad s oko 90 tisuća stanovnika mogao pokazati kao nova destinacija vrijedna istraživanja.

image
Shkvara Igor/Depositphotos

Atrakcije u njemu su brojne, a ovdje ćemo se dotaknuti samo nekih. Za početak tu je luka, kao jedan od glavnih. Na raspolaganju zainteresiranima dvije su opcije - za poglede na komercijalne dokove tu je Via del mare, a za pogled na mornaricu Via Ettore Ciciriello.

Isto tako, definitivno se ističe i zdanje po imenu Castello Alfonsino di Brindisi. Riječ je o dvorcu smještenom na otoku Sant'Andrea na sjevernom rubu luke. Dvorac je izgrađen u 16. stoljeću i to u obrambene svrhe, odnosno svrhe zaštite luke.

image
Depositphotos

Ako pak krenete u šetnju tamošnjom promenadom pažnju će vam kad tad privući 53 metara visok Spomenik talijanskim mornarima. Ta je struktura iz 1933. godine jedan od najprepoznatljivijih simbola grada, a s nje se pruža i odličan pogled.

U samom gradu nalazi se i mnoštvo religioznih objekata, no dva se posebno ističu. Jedno je katedrala u staroj jezgri grada koja datira iz 11. stoljeća te nedavno obnovljena crkva Santa Maria del Casale iz 13. stoljeća čiju fasadu krasi prelijepi geometrijski uzorak.

image
Eunika Sopotnicka/Depositphotos

Naravno, tu su i parkovi, trgovi, kafići, restorani, arheološki muzej, ali i prilike za izlete. Za one koji, primjerice, vole morske radosti upućeni predlažu plažu Azzurro udaljenu od centra grada kojih 20 minuta, dok u smislu "ozbiljnijih" izleta predlažu obilazak obližnjeg Leccea (tzv. Firence istoka udaljenu 40 minuta) ili pak 20 minuta udaljenog Mesagnea.

Let do Brindisija idealan je i za one koji žele istraživati jug Italije i ovu šarmantnu regiju koja obiluje prirodnim ljepotama, plažama, povijesnom i kulturnom baštinom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:04