PRIZNANJE

Zagreb ima turističkog informatora godine: Morana je nesebično pomagala turistima na dan potresa

Djelatnica zagrebačkog Centra za posjetitelje Morana Suton dobila je nagradu organizacije European Cities Marketing
Morana Suton s ministricom turizma Nikolinom Brnjac i direktoricom TZ Grada Zagreba Martinom Bienenfeld
 Ministarstvo Turizma I Sporta/

Djelatnica zagrebačkog Centra za posjetitelje Morana Suton proglašena je turističkim informatorom godine u Europi. Veliko priznanje Morana Suton dobila je od organizacije European Cities Marketing (ECM) te je tako postala prvi nagrađeni informator iz Hrvatske.

U nedjelju, 22. ožujka 2020., trebao je biti zadnji radni dan Centra za posjetitelje u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman zbog uvođenja tzv. lockdowna. Međutim, potres je pogodio Zagreb i nastupile su izvanredne okolnosti. Informatorica Suton se javila odmah ujutro te iskazala želju da ide na radno mjesto, uz obrazloženje kako će svim posjetiteljima koji se tamo zateknu trebati pomoć te smjernice za daljnje postupanje. Nakon sigurnosne provjere zgrade aerodroma, informatorici Suton je dano dopuštenje za odlazak na posao te je ona otišla tamo već oko 10:00 sati. Unatoč trenutnom otkazivanju svih letova, redovni zračni promet je ubrzo ponovo uspostavljen, a svi putnici koji su se zatekli u zračnoj luci bili su vrlo zahvalni na pomoći i informacijama koje im je pružala kolegica Suton.

Morani Suton čestitala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja ju je primila u svom uredu.

"Ovo priznanje još je jedna potvrda kako čovjek zaista jest ključ uspjeha u turizmu. Naši su turistički djelatnici ove godine pokazali iznimnu odgovornost, kreativnost i prilagodljivost. Time su pridonijeli pozitivnom imidžu Hrvatske kao sigurne turističke destinacije," istaknula je ministrica.

"Posao informatora u Centru za posjetitelje nije samo pružanje informacija i prezentiranje turističke destinacije, nego i pružanje osjećaja sigurnosti i bezbrižnog boravka svakom posjetitelju. Naša informatorica Morana Suton svoj je posao odradila profesionalno i uz maksimalnu razinu odgovornosti te sam iznimno ponosna na njenu staloženost i požrtvovnost, kojima je pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika u posebno teškim okolnostima. Odlučili smo nominirati ju ispred TZGZ-a za europskog informatora godine te smo sretni što je to prepoznala i struka, dodijelivši joj ovo vrijedno priznanje", izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 13:05