IZLOŽBA

Zagreb voli zeleno! Putnike na aerodromu dočekuju fotografije najljepših gradskih zelenih oaza

Fotografijama zelenila u Zračnoj luci Franjo Tuđman gostima se šalje poruka da je Zagreb zeleni grad, idealan za boravak na otvorenom
 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Zagreb voli zeleno, poruka je koja od ponedjeljka dočekuje putnike u Zračnoj luci Franjo Tuđman, na prostoru za preuzimanje prtljage, a tu poruku prati istoimena izložba prekrasnih fotografija zagrebačkih zelenih oaza.

image
Darko Tomaš/Cropix

Izložba je postavljena na dijelu zračne luke koja je prvi susret putnika s gradom, a velikim fotografijama zelenila šalje im se poruka da je Zagreb zeleni grad, idealan za boravak na otvorenom.

image
Darko Tomaš/Cropix

Direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld, inicijatorica projekta, rekla je na otvaranju kako su ovom izložbom nastavili s kampanjama koje pokazuju glavni grad kao sigurnu, zelenu i održivu oazu, koja je u ovim pandemijskim vremenima odgovorna i sigurna za svoje građane i goste.

image
Darko Tomaš/Cropix

- Odabrali smo prostor dolaznog termina Zračne luke Franjo Tuđman jer je to prostor u kojem putnici mogu uživati u fotografijama dok čekaju svoju prtljagu i tako vidjeti sve prekrasne zagrebačke zelene oaze u kojima u ovim pandemijskim vremenima mogu uživati. Uz to, ovom izložbom nastavljamo i s kampanjom "Safe stay in Croatia", koju provodi Ministarstvo turizma, jer potičemo ljude da više borave na otvorenom i ostanu odgovorni - rekla je Bienenfeld.

image
Huseyin Bahadir Bedir, Jelena Pavičić Vukičević i Martina Bienenfeld
Darko Tomaš/Cropix

Izbor fotografija napravio je kustos izložbe Filip Beusan, a na velikim panoima postavljeno je 26 fotografija osam autora koje prikazuju Medvednicu, slavnu magnoliju na Tomislavcu, Zrinjevac, ali i manje česte motive kao što je gradski vrt u novom Zagrebu

Vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević otvorila je izložbu i istaknula da su motivi Zagreba oduvijek bili nadahnuće umjetnicima.

- Na izloženih 26 fotografija možemo vidjeti samo dio zagrebačke zelene oaze koja obuhvaća deset milijuna četvornih metara uređenih travnjaka, 200 kilometara održavanih drvoreda sa 130 tisuća različitih stabala koja prekrivaju većinu površine grada i potvrđuju da je Zagreb zaista zelen - rekla je Pavičić Vukičević.

Dodala je kako je pandemija u potpunosti promijenila turističku industriju, ali i stvorila nove trendove. Turisti putuju manje, na bliže lokacije i u zemlje koje smatraju sigurnima.Uz to, sve više vremena žele provoditi u prirodi, na otvorenom, a Zagreb im, zaključuje Pavičić Vukičević, pruža upravo takve mogućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:07