DOBRE VIJESTI

Zagrebački turizam se ubrzano oporavlja! Brojke u siječnju blizu su onima iz rekordne 2019.

Uz domaće, najviše su noćenja ostvarili gosti iz Rusije, Italije, Njemačke, BIH i SAD-a, a posjetitelja je 174 posto više nego lani
 Zvonimir Barisin/Cropix/Cropix

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u siječnju bilježi 174 posto više dolazaka i 133 posto više noćenja, nego u siječnju 2021. godine. Registrirano je ukupno 42.456 dolazaka te 106.093 noćenja, a, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili su gosti iz: Rusije, Italije, Njemačke, BIH i SAD-a.

Tom prigodom, Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ je izjavila: "Vesele nas statistike koje pažljivo pratimo jer pokazuju trend oporavka zagrebačkog turizma. Vezano uz dolaske ruskih gostiju koji su u studenom i prosincu prošle godine te, sada, u siječnju bili najbrojniji strani gosti u Zagrebu, jako su dobre povratne informacije s terena. Naime, od strane zrakoplovne kompanije Aeroflot te turističke agencije Atlantis, koje najvećim dijelom dovode ruske goste u sklopu aranžmana povezanima s cijepljenjem, svi su jako zadovoljni našim gostoprimstvom, imaju sjajne prve dojmove te planiraju ponovo doći na ljeto. Dodatno raduje i činjenica da smo, u odnosu na siječanj rekordne 2019. godine, na 90% ostvarenih noćenja te da se prosječan ostanak produljio na 2,5 noći. Ukoliko situacija s pandemijom nastavi aktualni trend postupnog smirivanja, očekujem daljnji porast turističkih rezultata i u nadolazećim mjesecima."

image

Martina Bienenfeld

Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Ističemo, u siječnju je ostvarenih noćenja domaćih turista bilo 32.702, što predstavlja porast od 62% u odnosu na siječanj prošle godine, a strani gosti su ostvarili 73.391 noćenje, odnosno porast od 190%. Od ukupno ostvarenih dolazaka domaći turisti su ostvarili 14.972 (rast 79%), a strani 27.484 (rast 286%).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 18:14