STIGAO JE MöVENPICK

Zavirite u novi zagrebački hotel s privatnom sobom posvećenom Nikoli Tesli

Prvi Mövenpick u Hrvatskoj smješten je u poslovnoj zoni u Novom Zagrebu, a svaka soba nosi ime drugog svjetskog grada
 Goran Mehkek/Cropix

U Zagrebu je otvoren prvi Mövenpick hotel u Hrvatskoj. Moderan hotel s četiri zvjezdice ima 104 vrhunski opremljene pametne sobe, ali i luksuznu privatnu sobu u koju se može doći direktno iz garaže. Smješten je u poslovnoj zoni u Novom Zagrebu, a upravo lokaciju ističu kao veliku prednost hotela koji je upotpunio poslovnu ponudu grada.

image
Goran Mehkek/Cropix

Mövenpick Zagreb, zajedno s uskoro otvorenim splitskim Mövenpickom te hotelom Fermai iz Splita, jedan je od tri hotela u Hrvatskoj poznate hotelske grupacije Accor. Zagrebački hotel otvorio je Accor u suradnji s tvrtkom MPPD. Zanimljiv hotel primio je svoje prve goste 1.lipnja, a službenom otvorenju prisustvovali su predstavnici Accora, MPPD-a te Martina Bienenfeld, direktorica turističke zajednice grada Zagreba i Sandra Herman​, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta.

image
Danijel Berkovic/

- Iznimno mi je drago što je Mövenpick otvoren u Zagrebu, upravo na ovoj lokaciji, koja je na samo 10 minuta udaljena od centra grada te 10 minuta od aerodroma. Lokacija je odlična i za leisure i poslovna putovanja, a koliko čujem prvi vikend je bio popunjen preko 50 posto - istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica turističke zajednice grada Zagreb.

image

Sabina Bartyzel, Andrija Antic i Mincho Pachikov

Goran Mehkek/Cropix

Hotel predstavio je Mincho Pachikov, generalni direktor hotela Mövenpick Zagreb koji je istaknuo kako je naglasak na personaliziranom pristupu svakom gostu. Cijeli Mövenpick odaje počast velikom izumitelju Nikoli Tesli pa se tako i privatna soba, osmišljena za privatne sastanke i događaje do 30 ljudi, nosi ime Nikola Tesla 3328. Broj je to sobe u poznatom hotelu New Yorker u kojem je Nikola Tesla živio, stvarao i umro. Tesla je živio u dvije sobe hotela New Yorker, 3327 i 3328 koje su bile spojene. Jedna mu je služila za odmor i spavanje, a druga za stvaranje. Upravo po tom hotelu nosi ime i lounge bar New Yorker, a Mövenpickov restoran nosi kratko ime Nikola's. U restoranu hotela spaja se internacionalna kuhinja s hrvatskim okusima.

image

Martina Bienenfeld i Sandra Herman

Goran Mehkek/Cropix

- Otvaranje prvog hotela Mövenpick u Hrvatskoj velika je privilegija i ogromna prekretnica za lokalno hotelijerstvo i turizam. Sretni smo što možemo predstaviti najvišu razinu usluge u zaista vrhunskom okruženju. Pozivamo goste iz cijelog svijeta da otkriju jedinstveni hotel u kojem se o svemu vodilo brigu kako bi se osigurao nezaboravan boravak. Nastavljajući dugogodišnju predanost brenda Mövenpick, Mövenpick Zagreb prihvaća ekološki način razmišljanja i holistički pristup održivosti. To je prvi hotel na zagrebačkom tržištu s kupaonsku kozmetikom s biljnim sastojcima i organskim ekstraktima u dozatorima koji se mogu nadopunjavati, čime se ograničava jednokratna upotreba plastike po gostu. Osim toga, nudimo brojne punionice za električna vozila te smo u procesu implementacije rješenja za informiranje gostiju bez papira. Uvjeren sam da će naš novi hotel osvojiti srce svakog gosta, od međunarodnih putnika do lokalne zajednice - rekao je Mincho Pachikov, generalni direktor Mövenpicka Zagreb.

image
Goran Mehkek/Cropix

Sobe su moderno opremljene, a na prvu bi gosti mogli pomisliti kako nemaju TV. No, prevarili bi se. Pametni televizori ugrađeni su u zrcala za potpuno novi i opušteni užitak. Svaka soba nosi ime po jednom svjetskom gradu, a dijele se na jednokrevetnu, superior sobu s king size krevetom, executive sobu s king size krevetom te junior suite sobe. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, aparat za kavu, mini bar i klima uređaj. Mövenpick ima i uređen fitness centar, konferencijsku dvoranu koja može primiti do 120 ljudi, dvije manje sobe za sastanke, podzemnu garažu, ali i punionicu za električne automobile.

U Accoru su razmišljali i o zaštiti okoliša te su najavili kako će do kraja 2022. ukloniti svu plastiku za jednokratnu upotrebu, a do 2050. smanjiti emisije CO2 u svojim objektima. Najavili su otvaranje Mövenpick hotela u Splitu 2024.godine, a razmišljaju i o novim lokacijama.

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:11