ZIMSKE RADOSTI

Želite prvi put stati na skije? Ovo je pet najboljih europskih skijališta za početnike

Za hrvatske su skijaše zbog blizine i nižih cijena dobar izbor i slovenska Kranjska Gora ili Pohorje, ili u BiH Jahorina
 Ultramarinfoto/Getty Images

Ako ste ove sezone odlučili prvi put stati na skije, važno je odabrati skijalište na kojem će biti prikladnim, početničkih staza na kojima možete uzeti instruktora za prve korake ili proći malu skijašku školu. Bilo da ste već odrasli ili školu tražite za svoje mališane, ova su europska skijališta na specijaliziranom portalu Ski Solutions proglašena najboljima za početnike.

Za početniče su bolja manja skijalište gdje nema puno strmina, a i gužve su manje. Za hrvatske skijaše uvijek su zbog blizine i nižih cijena dobar izbor slovenska Kranjska Gora ili Pohorje, u BiH Jahorina, no ako nemate vremenskih i financijskih ograničenja na ovim ćete planinama naći upravo ono što vam kao početniku treba.

CORTINA, ITALIJA

U Cortini se nalaze neke od najboljih početničkih staza u Dolomitima, a ima i zahtjevnijih kojima se možete spuštati kad steknete nešto iskustva. Na samom skijalištu naći ćete više skijaških škola na nekoliko jezika, a cijelo je područje mjesto svjetske baštine UNESCO-a i pruža prekrasne poglede i prirodu od koje zastaje dah. Potoji i mogućnost noćnog skijanja, sanjkanja, a tu su i brojni dodatni sadržaji.

LES ARCS, FRANCUSKA

Jedno od najboljih skijališta za početnike i one manje iskusne popularno je i među snowbarderima. Ima besplatan ski lif na najlakšim stazama i mnošto staza s blagim nagibom idealnim za one koji tek uče skijati. Cijela je regija poznata po prekrasnoj prirodi, vrhnskoj gastronomiji, i odličnoj ponudi hotela i smještaja.

TIGNES, FRANCUSKA

Popularno skijalište ima ponešto za svakoga, od jednostavnih staza d onih zahtjevnijih u kojima će uživati i najiskusniji. nalazi se na popriličnoj nadmorskoj visini pa gotovo nikad nema problema s nedostatkom snijega, a sezona traje sve do prvih mjeseci proljeća. Na licu mjesta moguće je pronaći i uplatiti školu skijanja na nekoliko jezika.

image

Lech, Austrija

Kemter/Getty Images

LECH, AUSTRIJA

Prvi pogled na snježne padine u Lechu početnicima mogu djelovati zastrašujuće, ali bez brige, ima i onih s blagim nagibom za prve skijaške korake. Tu je i nekoliko dječjih staza, što čini ovo skijalište idealnim za obiteljska zimovanja. Prednost je i što je na ovom skijalištu rijetko gužva jer je broj skijeških karata strogo ograničen na 14.000 u danu.

ALPBACH, AUSTRIA

Ovo neazvikano austrijsko skijalište jedno je od najboljih mjesta za početnike zbog velikog broja laganih, plavih staza i kompaktne veličine koja olakšava snalaženje. Tu su i skijaške škole, a možete se okušati i u skijaškom trčanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:31