Nove lokacije

Advent u Cresu donosi brojna iznenađenja za velike i male, uz stotine lampica i zabavnih programa

Blagdanska čarolija zavladat će do 31. prosinca, a posebno iznenađenje očekuje nas 29. prosinca kada će nastupiti Neno Belan i Fiumens!

Advent u Cresu

Bogat program Adventa u Cresu, koji se održava u organizaciji Grada Cresa i TZG Cresa, i ove godine donosi brojna iznenađenja zahvaljujući velikom odazivu creskih udruga, institucija, klubova, ugostitelja, pojedinaca i drugih koji će dati sve od sebe kako bi Advent u Cresu zasjao posebnim blagdanskim sjajem!

Uz glavni gradski trg prigodno će se urediti i dodatne lokacije, a posebno će atraktivno biti Šetalište 20. travnja, centralna lokacija adventskih događanja, koja će svaki dan ponuditi prigodnu ugostiteljsku ponudu, a vikendima će ugostiti brojna događanja poput koncerata, kuhanja tradicionalnih jela otoka Cresa u organizaciji ŠRD Parangal i Zajednice Talijana Cres te Adventske butege u sklopu koje će se predstaviti lokalni proizvođači i ponuditi svim posjetiteljima originalne poklone za pod bor.

image

Advent u Cresu

Novitet ovogodišnjeg Adventa u Cresu je otvaranje nove lokacije u Palači Moise, kojom će zavladati program "Božićna čarolija u Palači", prvenstveno namijenjen najmlađima, ali i svima ostalima koji vole blagdane pred nama. Advent u Cresu započet će u subotu 2. prosinca kada će se, uz prigodan program, na glavnom gradskom trgu zapaliti prva adventska svijeća.

image

Advent u Cresu

Iz bogatog glazbenog programa tijekom prosinca izdvajamo koncerte klape Teha, Christmas Jazz Tria, Duška Jeličić i Bonace, Dino Antonić Tria, Macaklina i drugih glazbenika, dok će poseban spektakl uslijediti 29. prosinca kada u Cres stižu popularni Neno Belan i Fiumensi. Oni željni aktivnog Adventa moći će uživati u adventskom treningu, ribolovu, košarci i malom nogometu. Posebno su atraktivni i programi za najmlađe koji će se družiti s vilenjacima, sv. Nikolom, Bakom Mraz i Djedom Božićnjakom, ali i imati priliku sudjelovati u brojnim predstavama i radionicama, tijekom kojih će ukrašavati božićne kolače ili izrađivati božićne kuglice od vune.

image

Advent u Cresu

U petak, 29. prosinca u Cresu će nastupiti popularni Neno Belan i Fiumensi, koji će dodatno zagrijati atmosferu u gradu, dok će 31. prosinca tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne zaokružiti bogat program događanja kojim će Cresanke i Cresani te svi njihovi gosti zaključiti 2023. godinu.

Više informacija potražite na www.visitCres.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 20:24