Morski ugođaj

Adventska čarolija Opatiju pretvara u idiličnu zimsku destinaciju i bajkovitu slikovnicu

Raskošno adventsko ruho i atraktivni programi u svakom kutku Opatije, grad će ispuniti čarobnom atmosferom i prekrasnim ugođajem

Advent u Opatiji

 Vasja Pinzovski/

I ove zime Opatija će odjenuti raskošno adventsko ruho i grad ispuniti blagdanskom čarolijom.

Opatija Advent održat će se do 7. siječnja 2024. godine te stotinama tisuća lampica i predivnih dekoracija posjetiteljima pružiti bogatstvo doživljaja, zabave, mirisa i okusa kroz raznolik i atraktivan program koji će ispuniti svaki kutak grada. Šetnja parkom Angiolina posjetitelje će odvesti na bajkoviti put pod zvjezdanim nebom kroz šumu patuljaka i razigranih sobova uz blagdanske note glazbenih nastupa koji će se svake subote, nedjelje i praznicima održavati u glazbenom paviljonu.

Ljetna pozornica i ove će godine odisati “Ledenom čarolijom” uz najatraktivnije klizalište u regiji, s prigodnom gastronomskom ponudom i raznovrsnim glazbenim programima, koje će očarati i velike i male. Prostor Umjetničkog paviljona Juraj Šporer postat će “Winter Garden” i blagdansku atmosferu začiniti okusima i mirisima prigodnih božićnih specijaliteta, glazbenim nastupima te radionicama, animacijama i predstavama u kojima će uživati oni najmlađi. Zabave i blagdanske atmosfere neće nedostajati ni na prostoru od hotela Savoy do Ville Madonna uz “Xmas Street Lungomare Advent”, a sve one koji sanjaju o “Božićnoj bajci” pozivamo da posjete i Park prirode Učka.

image

Villa Angiolina

Zoran Bakić/

Blagdanska čarolija osjeća se u svakom kutku grada, pa će adventsko ruho odjenuti i brojni hoteli i ugostiteljski objekti: hoteli Milenij, Continental, Bristol i Ikador, kavane Strauss i Imperial, Hemingway Bar, Restoran i Pizzeria Roko, Romero Bread & Burger Bar… U Opatiji je, kao i svake godine, organiziran doček Nove godine na otvorenom, ali i u brojnim hotelima uz prigodne novogodišnje programe i ponude, a sve pozivamo i na Novogodišnju zdravicu gradonačelnika koja će se tradicionalno održati 1. siječnja u 12 sati. Svake nedjelje u 12 sati posjetitelji će moći prisustvovati zimskom kupanju na Slatini pod vodstvom Opatijskih kukala, a oni najhrabriji mogu im se i pridružiti. Advent u Opatiji već je osvojio srcastotina tisuća posjetitelja.

Poznat i kao Najljepši Advent uz more, osvojio je i brojna prestižna priznanja, uvršten je među najbolje adventske programe u Europi s titulom “European Best Christmas Lights”, dok je Opatija proglašena jednom od najljepše uređenih adventskih destinacija. Nova bajkovita priča je počela…pozivamo Vas da i Vi postanete dijelom opatijske adventske bajke!

Više informacija: www.visitopatija.com/advent-u-opatiji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:13