Zimska bajka

Blagdanska čarolija u svakom kutku Pule, uz posebno uređene štandove za eno i gastro specijalitete

Jedan od najljepših Adventa u Hrvatskoj trajat će do 31. prosinca na čak pet lokacija, a gosti će uživati u bogatom programu za svakoga

Blagdani u Puli

 Tz Pula/

I dok se tiho prikrada kraj još jedne godine, stiže i najsvečaniji dio kada se pale na tisuće lampica, kada ulice odzvanjaju božićnim pjesmicama i šire se mirisi kuhanog vina i kolača.

Vrijeme je to u kojem se blagdanska čarolija osjeća u svakom kutku grada, a zimska bajka privlači i velike i male. U Puli će jedan od najljepših Adventa u Hrvatskoj trajati od 3. do 31. prosinca na čak pet lokacija. Uz posebno uređene štandove za eno i gastro specijalitete svi će posjetitelji moći uživati u iznimno bogatom i raznovrsnom kulturnom i zabavnom programu za sve uzraste i izabrati između čak 30 glazbenih i 30 dječjih programa.

Kroz raznolik i kvalitetan glazbeni program predstavit će se lokalni, regionalni i hrvatski izvođači. Program već 3. prosinca na Portarati otvaraju Gustafi. Nakon njih tijekom prosinca nastupit će Dogma, Matija Cvek & The Funkensteins, Veja, Edo Maajka, Monarh, ABBA Ring, Medea & Tedi Grubica, Miach, Goran Karan, Goran Bare & Majke, Svemirko i Detour. Tradicionalni glazbeni program održavat će se vikendom i na tržnici, a 31. prosinca, prilikom pravljenja fritaje od 2.024 jaja, atmosferu će upotpuniti Vesna Nežić Ružić i Magnolija.

image

Advent u Puli

Na samo Silvestrovo na Portarati će se održati "Doček u podne" s Lukom Nižetićem, dok će za večernji doček biti zadužen Vojko V i na Forumu Indira Forza. Posebni glazbeni program odvijat će se u Katedrali, 8. prosinca, kada će nastupiti Bruno Krajcar & Klapa Luka te specijalni gost Edin Karamazov, a na Portarati, 23. prosinca, humanitarni koncert Klape Rišpet. Ove je godine obuhvaćen i gornji dio Giardina s bogatom gastro ponudom i nastupima DJ-eva.

Za najmlađe je osmišljen posebno bogat i veseo program, a Park grada Graza bit će glavna lokacija upotpunjena novom ponudom lunaparka te velikom i raskošno uređenom kućicom Djeda i Bake Mraz. Neće nedostajati niti kazališnih predstava, radionica, slastica i vilenjaka. Doček Sv. Nikole bit će 6. prosinca na novoj lokaciji, Riječkom gatu, a Doček Djeda Mraza tradicionalno je organiziran u suradnji s moto klubom Twin Horn 16. prosinca. Uz Park grada Graza, Giardine, Portaratu i Forum važno mjesto susreta i blagdanske zabave nova je lokacija klizališta, na igralištu iza Osnovne škole Centar. Klizalište se otvara 7. prosinca u 18 sati i na dan otvorenja klizanje je besplatno.

image

Advent u Puli

I tek za kraj valja reći da će od 21. do 30. prosinca gradom prometovati besplatni vlakić čija će ruta obuhvatiti svih pet adventskih lokacija, a ponovno stiže i Veseli autobus s predstavom. Za vrijeme trajanja Adventa, od 3. prosinca radnim danima nakon 17 sati parking je besplatan na svim javnim parkiralištima koja su pod naplatom te vikendom i blagdanima cijeli dan. Ugostiteljima je omogućeno duže radno vrijeme. Sve će to pridonijeti da Pula u prosincu doživi posebnu čaroliju i razveseli i zabavi baš sve posjetitelje.

image

Advent u Puli

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:55