Istarska čarolija

Najbogatiji adventski program u Poreču: više od 100 događanja i popularni Orašar u dvorani Žatika!

Posjetitelji ove godine mogu birati između čak četiri dočeka Nove godine, uključujući veliki doček uz Petra Grašu na Trgu slobode

Advent u Poreču

 Manuel Paljuh/

Najljepši i najbogatiji advent u Istri - Advent Poreč-Avvento Parenzo, od 11. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine, svim Porečankama i Porečanima, kao i gostima nudi najbogatiji program do sada, u posebnom ambijentu u srcu starogradske jezgre.

Po prvi puta organizirano je više od 100 različitih događanja za sve uzraste, zato pratite program i ne propustite najbolju zabavu u gradu! Tako u srce porečke starogradske jezgre, na Trgu Matije Gupca, posjetitelje tradicionalno očekuje besplatno klizalište, jedna od glavnih atrakcija, i na radost mnogih bit će otvoreno tijekom cijelog Adventa, sve do kraja školskih praznika!

image

Advent u Poreču

Manuel Paljuh/

U gotovo mjesec dana programa, održat će se više od trideset koncerata - grupa Cambi, Gustafi, Nola, Marko Tolja, Jole, Nina Badrić i mnogi drugi pobrinut će se za dobru atmosferu i rasplesati publiku.

Osim uprizorenja živih jaslica i Slatkog jutra uz besplatne slastice, koja se posebno sviđaju mlađim naraštajima, naši najmlađi moći se uživati u brojnim dječjim predstavama, ali i radionicama koje pripremaju udruge Mordele, Capybara i DND, a tu je i tradicionalni program "Porečke bajke" te podjela poklona za 1700 porečkih mališana.

Vikend pred sam Božić, bit će posebno zanimljiv, osim programa koji će biti dostupan tijekom cijelog Adventa, humanitarna Adventska utrka održat će se 23. prosinca, a sav prihod bit će usmjeren Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč. Dok nas u nedjelju, 24. prosinca, na Badnje jutro, očekuje tradicionalna besplatna marenda za sve posjetitelje.

image

Advent u Poreču

Manuel Paljuh/

Vrhunac ovogodišnjeg programa svakako će biti predstava "Orašar", jedan od najljepših svjetskih baleta, koja će se odigrati u dvorani Žatika 23. prosinca. "Orašar" je postao sastavni dio božićnih tradicija u mnogim europskim i svjetskim gradovima te i dalje oduševljava publiku svojom ljepotom, maštovitošću i izuzetnim plesnim izvedbama, stoga smo posebno ponosni jer po prvi puta ovo remek djelo dolazi i u naš grad.

Posjetitelji ove godine mogu birati između čak četiri dočeka Nove godine, uključujući veliki doček uz Petra Grašu na Trgu slobode i paralelnim party dočekom na Trgu Matije Gupca. Na Staru godinu u podne organiziran je tradicionalni dječji doček Nove godine, uz animaciju i dječji vatromet. Naravno, tu je sad već tradicionalna repriza dočeka 1. siječnja u Night Express.

image

Plakat s koncertima

Istra je uvijek dobra ideja, neka ovaj prosinac bude jedinstvena prilika da pronađete nešto za svoj gušt. Vidimo se na najljepšem Adventu u Istri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:05