Blagdani u Osijeku

Najljepše odbrojavanje do Božića i nezaobilazna adventska ponuda u gradu na Dravi

Dvostruki dobitnik titule "Najljepšeg Adventa u Hrvatskoj", pretvara grad u čaroliju, posebno osvjetljavajući kulturno-povijesne dragulje

Advent u Osijeku

I ove godine glavna kulisa adventskih aktivnosti bit će čarobna barokna jezgra grada, Tvrđa, koja će sadržajno i programski biti podijeljena u tri zabavne i čarobne zone koje će je obogatiti od 1. prosinca pa sve do kraja godine!

Na Trgu Jurja Križanića, podno baroknih tornjeva crkve sv. Mihovila, smjestit će se slatka, slana i tradicionalna ponuda adventskih slastica i napitaka te ponuda ručnih suvenira i drugih domaćih proizvoda. Vikend-zonu idealnu za cjelovečernju zabavu potražite u Franjevačkoj ulici u kojoj se već tradicionalno uživa u živoj glazbi.

Plesat će se i pjevati tijekom 4 adventska festivalska vikenda, uživajući u sjajnom glazbenom programu, prigodnoj ponudi hrane i pića te sveopćem božićnom ugođaju i zabavi.

image

Advent u Osijeku

Nezaobilaznu ponudu Adventa u Osijeku čine i najveći panoramski kotač u Hrvatskoj, ali i Središnji ured Djeda Mraza u Osijeku koji će uz pregršt ukrašenih jelki i tematski festival svjetla vikendima zasigurno biti omiljeno mjesto za fotografiranje svim posjetiteljima. Najmlađi posjetitelji uživat će u zabavnom lunaparku u Parku kralja Držislava (kod Školjke), a najljepši dječji i večernji doček Nove Godine smjestit će se također u Tvrđi.

U centru grada, konkatedrala sv. Petra i Pavla s prekrasnim adventskim vijencem, centralnim borom i jaslicama bit će idealno ishodište za najljepšu adventsku šetnju gradom. Zimske radosti i adventski ugođaj pronađite i na gradskom klizalištu Sokol. Prve klizaljke puštaju se u promet već 1. prosinca, a u omiljenoj ledenoj bajci moći ćete uživati svakog dana u tjednu! Na radost i velikih i malih, od 4. prosinca vraća se i prekrasni osječki božićni tramvaj! Iako tramvaji čekaju novu prugu, najljepši adventski tramvaj u Hrvatskoj za svoje je najmlađe prijatelje osigurao odličnu zabavu koju će ponuditi u stacioniranom obliku tik uz romantičnu Tvrđu.

image

Advent u Osijeku

Baš kao što odbrojavamo dane do Božića otvarajući prozorčiće adventskih kalendara, poput onog na vizualu ovogodišnjeg osječkog Adventa, tako nas svakog adventskog dana očekuje ovo otkriće! Možda je to skrivena svjetlosna instalacija, radost zajedništva, slatki zalogaj iz adventske kućice, savršeni unikatni poklončić za dragu osobu ili jednostavno ona posebna topla emocija dok šećemo gradom koji blista u božićnom ruhu.

image

Advent u Osijeku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:56