BLAGDANSKI UGOĐAJ

Nikad bogatiji adventski program u Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu i Fužinama

Šetnja pod bakljama uz Jezero Bajer, spektakularni vatromet i klizalište samo su neki od adventskih aduta kontinentalne Hrvatske

Advent u Varaždinu

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždin ove godine najavljuje najbolji Advent do sada s ukupno 110 programa na osam lokacija, dok Čakovec kao svoj adut najavljuje klizalište i romatičnu prema palači Zrinjskih. U Fužinama se Advent održava na dvije lokacije, uz neizostavni dočke Nove godine u podne, a Karlovac otvara svoj program 16. prosinca. Provjerite što su gradivi kontinentalne Hrvatske pripremili za ovogodišnji Advent.

ADVENT U FUŽINAMA

Šetnja pod bakljama uz jezero Bajer

Jedna od popularnijih adventskih manifestacija, Advent u Fužinama, održat će se i ove godine uz bogat program koji je službeno započeo u subotu, 26. studenog. Advent se održava na dvije lokacije, u goranskom selu u centru Fužina te na izletištu Šumska bajka, a organizatori najavljuju odličnu zabavu.

image

Advent u Fužinama

Nebojsa Anic/

"Pripremite se za sudjelovanje u nizu radionica za male i velike, poslušajte inspirativne božićne priče, odvažite se na romantičnu vožnju kočijom ili urnebesno atraktivnu vožnju božićnim vlakićem. Okusite najslasnije goranske autohtone delicije, nahranite jelene i košutice, upoznajte veprove, simbole snage, uživajte u glazbenim notama, izradite svoje drvce želja, sudjelujte u paljenju adventskih svijeća i šetnji pod bakljama uz jezero Bajer pa sve do mistične špilje Vrelo u kojoj će se održati i inspirativni koncert. Svakako ispratite Staru i dočekajte Novu godinu u podne u Fužinama i pripremite se za nezaboravne uspomene koje ćete ovjekovječiti najljepšim fotografijama u društvu obitelji i prijatelja", najavljuju organizatori i dodaju kako će popularna novogodišnja čarolija u Fužinama početi 29. prosinca.

ADVENT U KARLOVCU

Adventska utrka i spektakularan doček Nove godine uz Vatromet

U Karlovcu, gradu susreta, s pandemijom iza se sebe, ali i ohrabreni srebrom najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma na Danima hrvatskog turizma, za naredni Advent najavljuju razne programe te brojne novitete i prigodne sadržaje za sve generacije. Manifestacija započinje 16. prosinca i traje do novogodišnje noći, pri čemu će se na karlovačkoj promenadi odvijati bogat i raznovrstan glazbeni, zabavni, kulturni i sportski program, uz nezaobilaznu gastronomsku i trgovačku ponudu. U Novu godinu Karlovčane i njihove sve brojnije goste uvest će nastup grupe Magazin i spektakularni vatromet.

- U okviru ‘Obiteljskog programa‘ pripremljen je šarolik sadržaj u kojemu će se izmjenjivati radionice, predstave, interaktivne igre, nastupi zabavljača i koncerti glazbenika za sve generacije. Otvorenje događanja na promenadi započet će ‘Bajkom na ledu‘ i koncertom Damira Kedže, a u narednim danima u večernjem dijelu programa nastupit će i Zdenka Kovačiček, Pips, Chips & Videoclips, Leteći odred, Neno Belan, TBF, Pavel, Klapa Cambi, Miro Ungar, Kim Verson i mnogi drugi - kaže nam Romana Franjković iz Gradske uprave.

image

Advent u Karlovcu

Robert Fajt/Cropix

Od sportskih događanja ističe tradicionalnu treću adventsku utrku, koja će se održati u subotu, 17. prosinca s početkom u 17 sati, a već je prijavljen velik broj sudionika. Proglašenje pobjednika i dodjela medalja bit će u 18 sati u Glazbenom paviljonu. Za najmlađe je pripremljen niz edukativno-zabavnih događanja, koncerata, kao i nastupi mađioničara. U Šancu će se nalaziti klizalište i ledeni tobogan za sanjkanje, za koje vjeruje da će razveseliti najmlađe i razigrati njihovu maštu. Na gradskom klizalištu kod Sokolskog doma od 16. do 31. prosinca klizanje će također biti besplatno.

- Ukupna planirana sredstva za adventska događanja i doček Nove godine iznose oko 2,4 milijuna kuna - potvrdila je Romana Franjković, napominjući da je kompletan program dostupan na web stranici manifestacije, adventukarlovcu.hr.

ADVENT U VARAŽDINU

Toplina zime na osam gradskih lokacija

Varaždinci će se, kako najavljuju, potruditi da njihov Advent bude jedan od najromantičnijih, najzabavnijih i najsadržajnijih u Hrvatskoj. Pod sloganom "Toplina zime" održava se od 23. studenoga do 5. siječnja 2023. godine.

Lani su se u finalu za najljepši Advent suočili Varaždinci i Osječani. Slavonci su pobijedili, ali Varaždincima je titula koja im je pobjegla za nekoliko glasova dala vjetar u leđa da ove godine budu još bolji, a na kraju i najbolji. Najveći aduti su Kuća Djeda Mraza, veća i s više sadržaja od dosadašnjih, te nova atrakcija - retro karusel kakav se viđa na pariškim trgovima. Budući da Varaždin za Svetog Nikolu, 6. prosinca, slavi svoj rođendan, i ta se proslava uklopila u adventski kalendar. Varaždincima i njihovim gostima će za rođendan grada pjevati Jacques, i to čak dva puta: ujutro za male pod nazivom "Kad si sretan" i navečer na gradskom Korzu. Posjetitelje na Korzu čeka još jedna novost, Snježni paviljon, a Varaždin je na adventske destinacije dodao još jednu - obalu rijeke Drave.

image

Advent u Varaždinu

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na osam destinacija održat će se ukupno 110 programa, među kojima su provjereni hitovi poput "Ledene čarolije", velikog klizališta na Kapucinskom trgu, koje traje dulje od samog Adventa, do 15 siječnja. Koncertirat će se svaki vikend i održat će se 25 kreativnih, besplatnih ekološko-edukativnih radionica, programa pod nazivom "Od kulture do (kreativne) avanture". Varaždinci ne štede na programu, ali će prištedjeti na električnoj energiji pa će samo središte grada, i to zahvaljujući LED lampicama, biti osvijetljeno cijelu noć dok će se rasvjeta na prilaznim cestama gasiti u 23 sata.

ADVENT U ČAKOVCU

Šest lokacija i veliko klizalište za međimurski Advent

Adventsku idilu najavljuju i u susjedstvu, u Čakovcu, ali znatno kraću nego u Varaždinu - od 26. studenog do Badnjaka, 24. prosinca. Samo će klizalište veliko 450 kvadrata uz Perivoj Zrinskih ostati otvoreno do 8. siječnja, uz besplatnu školu klizanja za najmlađe. Kao svoj adut navode svaki dan drukčiji, originalni program, odnosno Veliki čakovečki adventski kalendar. Program je, najavljuju iz Čakovca, spoj tradicionalnog i modernog, a odvija se na šest lokacija i pozornica u središtu grada, uz neizostavnu Radionicu Djeda Mraza u kojoj će se subotom susretati s djecom. Iz Čakovca pozivaju na romantičnu šetnju prema palači Zrinskih uz božićnu rasvjetu.

image

Advent u Čakovcu

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Advent u gradu Zrinskih uzda se u međimurske eno i gastro delicije pa je ustanovljena Gastro ruta na kojoj svakim svojim posjetom gosti sakupljaju žigove, što je ulaznica za nagradnu igru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:36