LISTOPAD ZA PAMĆENJE

Prekopali smo akcijske ponude za Mjesec turizma, donosimo 10 super ideja za izlete s popustom

Jahanje, paintball, vožnja quadovima, posjet solani, parkovima prirode... Izbor je zaista velik, evo što nam je zapelo za oko

Solana Nin

 Jure Miskovic/Cropix

Započeo je Mjesec hrvatskog turizma, razdoblje u kojem možete po atraktivnim cijenama obići brojne hrvatske destinacije i iskusiti turističke usluge. Akcija je to Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, a cijela ponuda može se pogledati na službenim stranicama Mjeseca hrvatskog turizma. Već su naveliko poznate i popularne akcijske cijene za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatskog turizma koje se odnose na nacionalne parkove, no na popisu se nalaze i adrenalinski parkovi, krstarenja, restorani, hoteli i ostalo. I sami smo pogledali ponudu i izdvojili neke od najatraktivnijih - od opuštanja, aktivnog odmora ili kratkog izleta s djecom.

Druženje sa životnjama na OPG-u "Suzi" Susanne Lucić

Djeca vole biti okružena životinjama, a na Farmi magaraca u Šmriku zaista će uživati. Jahanje, vožnja u kolima, igralište i hranjenje životinja uključeni su u razgled farme koja svake subote za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatskog turizma ima akcijske cijene. Ulaznica za odrasle u tom je slučaju 25, a za djecu 19 kuna. Uključena su dva kruga jahanja, dva kruga vožnje kočijom, edukacija o magrarcima te vođeni obilazak.

Najveći slatkovodni akvarij u Karlovcu

Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac od prvog je dana postao jedna od najpopularnijih izletničkih lokacija za sve uraste. Tijekom listopada, u sklopu akcije Mjesec hrvatskog turizma, u periodu od 22. do 30 listopada, akvarij možete posjetiti po promotivnim cijenama. Ulaznice za orasle bit će 30, za djecu od 3 do 14 godina 17,50, za mlade od 15 do 18 godina, studnete, umirovljenke, branitelje i osobe s invaliditetom 20, dok će obiteljka ulaznica iznosti 62,50 kuna. Ovo je odlična prilika za posjet ovog modernog akvarija koji pokazuje biorazlolikost hrvatskih rijeka i jezera.

Zanimljiv posjet solani u kraljevskom gradu Ninu

Velika polja soli, zanimljiva priča, obilazak muzeja, sve uz pratnju stručnog vodiča nalazi se u cijeni ulaznica za Solanu Nin, solanu koja tradicionalno proizvodi sol i proizvode od ovog važnog začina. Posjet solani moguć je svakog dana, a cijene ulaznica u listopadu su na popustu. Individualna ulaznica iznosi 39, obiteljska 102, a posjet Kući soli 21 kunu. Priča koja prati Solanu Nin je vrlo zanimljiva, kao i cijeli proces same proizvodnje soli na koje utječe podneblje, vrijeme, životinjski i biljni svijet, ali i čovjek. Svakako je vrijedno obilaska.

Rekreativno jahanje u prekrasnoj Istri

Ako ste u Istri ili tražite povod za posjet ovom prekrasnom poluotoku, svakako u raspored stavite odlazak na Ranch Istra Star koji se nalazi u Medulinu. Na ranču možete rekreativno jahati na terenu uz pratnju vodiča, bilo da ste početnik ili imate iskustva. Tijekom trajanja Mjeseca hrvatskog turizma, svakog vikenda na ranču možete jahati po akcijskim cijenama. Tijekom listopada cijena jahanja (sat vremena) iznosi 100 kuna, a obavezna je rezervacija termina.

Istraživanje ljepota Vranskog jezera

Vransko jezero najveće je prirodno jezero u Hrvatskoj koje očara svakoga tko ga posjeti. U istraživanje možete krenuti pješice, na biciklu ili vodenim putem. Za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatskog turizma možete unajmiti kajak promotivnoj cijeni: od 22,50 kune za sat vremena ili 78 kuna za cijeli dan, dok za kajak dvosjed cijena iznosi 32,50 kune za sat vremena ili 117 kuna za cijeli dan. Također, u blizini info centra Crkvine nalazi se Adrenalinski park Vransko jezero koji također sudjeluje u Mjesecu hrvatskog turizma. Tijekom listopada, od četvrtka do nedjelje, možete posjetiti adrenalinski park i ulaznicu ćete platiti 39 kuna. Zip line, viseći mostovi, skakanje po gljivama, ovaj park zasigurno će oduševiti sve one željne adrenalina.

Quad ture po Zagorju

Ako želite doživjeti Zagorje na drugačiji način svakako razmotrite ovu ponudu. Vožnja quadovima po Zabočkim bregima avantura je koja se ne propušta, a organizatori u ponudi imaju i paintball i pucanje zračnom puškom. Također, za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatskog turizma, organizatori su pripremili ponudu s noćenjem u tradicijskim zagorskim kućicama. Akcijska cijena vožnje quadom za dvoje iznosi 550 kuna, a cijena noćenja i quad safarija za dvoje 780 kuna, a za ponudu se treba najaviti.

Safari dalmatinskom Zagorom

Ako niste ljubitelj planinarenja, a volite boraviti u prirodi, u ponudi ima nešto i za vas. Safari jeep avantura po Parku prirode Dinara nudi vožnju terenskim vozilom do čak 1260 metara nadmorske visine. Za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatskog turizma cijena ove ture iznosi 243,75 kuna po osobi. Također, u ponudi je i Cetina Jeep Safari po cijeni od 234 kune, ali i Dinara&Krka Safari koji uključuje vožnju jeepom po Dinari i vožnju kajakom po Krki. po cijeni od 292,50 kune.

Električnim biciklima po Žumberku

Posjetiteljski centar Budinjak nalazi se u Parku prirode "Žumberak - Samoborsko gorje" te nudi mogućnost najma električnih bicikala za nevjerojatan doživljaj ovog parka prirode. Tijekom trajanja Mjeseca hrvatskog turizma najam električnog bicikla iznosi 50 kuna po osobi, a voziti po gorju možete između 10 i 17 sati. Iz Posjetiteljskog centra Budinjak navode kako je rezervacija termina obavezna.

Krstarenje Jadranom

Luksuzno krstarenje Jadranom dio je ponude Mjeseca hrvatskog turizma. Sedmodnevno krstarenje od Opatija do Dubrovnika na MB Aquamarineu koje kreće 12. listopada u organizaciji Katarina Line-a, iznosi 7000 kuna po osobu na gornjoj palubi te 6500 kuna za donju palubu.

Na ruti se nalaze Opatija, Rab, Zadar, Nacionalni park Krka, Šibenik, Split, Metković, Korčula i Dubrovnik, te nema dodatnih naknada. Što je sve uključeno u cijenu te raspoloživost ponude pogledajte na stranicama Mjesec hrvatskog turizma ili se direktno obratite organizatoru na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Quad avantura na Rastokama

Adrenalinska vožnja šumskim putevima u pratnji vodiča poseban je doživljaj. Razgled Rastoka i Slunja quadovima dug čak 22 kilometara te ručak u restoranu "Rastoke" dio su akcije Mjeseca hrvatskog turizma. Akcijska cijena za jednog vozača iznosi 525 kuna, dok se za drugog vozača nadoplaćuje 300 kuna. U cijenu je uključena i oprema, pratnja vodiča i ručak u tri slijeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:38