Najveseliji program

Tony Cetinski pjevao na otvorenju Adventa u Zadru, spektakl tek slijedi

Pred više tisuća Zadrana otvorena je jedna od najboljih adventskih manifestacija u Hrvatskoj, a program traje sve do 6. siječnja

Nastup Tonija Cetinskog

 Bojan Bogdani/

U kasnoj i kišnoj večeri 24. studenoga na adventskoj pozornici na zadarskom Trgu Petra Zoranića zapjevao je Tony Cetinski, čime je otvorena jedna od najboljih adventskih manifestacija u Hrvatskoj – Advent u Zadru.

Unatoč obilnoj kiši nije izostao spektakl; podijeljen je na videima, društvenim mrežama i prepričan u doživljajima više tisuća posjetitelja otvorenja Adventa u Zadru, istog dana kada se slavio Dan grada Zadra i blagdan svetog Krševana. Svake godine ova tradicionalna adventska manifestacija Zadranima i svim posjetitelja grada nudi mnoštvo doživljaja, a ovogodišnja je još veća priča.

– Ove smo se godine posebno potrudili oko sadržaja i gastronomske ponude u vrijeme manifestacije. Imamo također rekordnu turističku sezonu s dosad ostvarenih 2,2 milijuna noćenja, pa smo je željeli na samom kraju dostojno obilježiti – ističu u zadarskoj Turističkoj zajednici program Adventa u Zadru koji je samo dan nakon koncerta Cetinskog na scenu doveo Tomislava Bralića i klapu Intrade.

image

Nastup klape Intrade

Bojan Bogdani/

U ostatku programa koji traje puna 44 dana do 6. siječnja sljedeće godine, adventska pozornica na Trg Petra Zoranića zasjenit će legendarnu Kalelargu i ponuditi spektakl. Dolaze Let 3, Matija Cvek, Vatra, Jole, Ivana Kindl, Silente, Forum, Marko Škugor i brojni drugi izvođači. Blagdanski šušur upotpunit će brojni dječji programi s tradicionalnim dječjim Adventom, radionicama, predstavama, potom nastupi DJ-eva i zborova te nezaobilazni i prigodni Zadar Christmas Run koji se tradicionalno trči od Borika do Zadra. Najmlađi i svi ljubitelji zimskih radosti posebno će se razveseliti programu Zimskog parka na Višnjiku koji je s radom počeo dan nakon otvorenja Adventa u Zadru.

image

Advent u Zadru

Bojan Bogdani/

Popularno klizalište i sanjkalište na Višnjiku s dvostruko većim kapacitetom ove je godine potpuno natkriveno, dok iz ŠC Višnjik još poručuju kako će program za mlade biti upotpunjen dvoranskim koncertima za one malo starije: Tragom Olivera (2. prosinca) i nastupom Gibonnija s orkestrom (23. prosinca).

A tko za Badnjak ne bude u điru oko Varoši, na Kalelargi i adventskom trgu, ili nekoj drugoj gradskoj poziciji na Poluotoku, teško može reći da je iz Zadra. Jutarnja kava, bakalar za marendu i gutljaj žestice, poseban je doživljaj i tradicija spontanog okupljanja generacija Zadrana koja se nikada ne propušta.

image

Advent u Zadru

Fabio Šimićev/

Pored gradske Turističke zajednice kao prve organizacijske violine i uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Zadarske županije, u organizaciji Adventa u Zadru sudjeluju još Grad Zadar i gradsko poduzeće Tržnice Zadar.

image

Hrvatska turistička zajednica

image

Regija Zadar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 04:25