CARSTVO TRAMINCA

VINSKA ČAROLIJA NA ISROKU HRVATSKE: Jeste li već posjetili Iločke podrume?

U dvorcu Principovac možete odsjesti, kušati vina, jesti, baviti se sportom, zbog nestvarne kulise, popularan je i za vjenčanja

Na zapadnim obroncima Fruške gore, nedaleko od obale Dunava, smjestili su se jedinstveni vinski položaji Principovac i Vukovo, s kojih dolaze svjetski poznata vina koja su obilježila iločki kraj.

Prekrasan dvorac Principovac s okolnim imanjem, na kojem se prostiru hektari i hektari urednih vinograda, turistički je raj u kojem možete odsjesti, kušati vina, jesti, baviti se sportskim aktivnostima, a posebno je, zbog nestvarne kulise, popularan za vjenčanja.

image
Stari Iločki podrumi








Danijel Soldo/Cropix/Cropix

U samom gradu nalazi se Stari podrum, koji datira iz 1450., a prvi je podrum građen u svrhu proizvodnje i čuvanja vina u ovom dijelu Europe i svijeta. Najpoznatija sorta ovog kraja je traminac, no proizvode i graševinu, chardonney i pinot, dok je od crnih sorti poznata frankovka. Osim vođene degustacije, u Starom podrumu možete vidjeti kako se čuvaju boce stare i po nekoliko desetljeća, i uz stručno vodstvo saznati sve o proizvodnji u ovom plodnom kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:25