KAMO ZA VIKEND

Zip line, rafting, svladavanje prepreka... Imamo pet ideja za izlete za one željne adrenalina

Let iznad prekrasnih krajolika, jurnjava riječnim brzacima, vožnja quadovima... Na ovim mjestima srce će vam jače zakucati

Zip line Šibenik u kanjonu Čikole

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Zipline pazi Medo

U blizini po mnogima najljepšeg hrvatskog nacionalnog parka, NP Plitvička jezera, u mjestu Rudopolje nalazi se jedan od najvećih ziplineova u Europi. Spust je, dakako uz najavu i rezervaciju, moguć šest dana u tjednu, od utorka do nedjelje od 10 do 18 sati. Na ovoj uzbudljivoj avanturi leti se na visini od 80 metara iznad zemlje, brzinom od 120 kilometara na sat, a zi line je dug čak 1700 metara! Izlet upotpunite posjetom Plitvicama ili nekoj od brojnih atrakcija prekrasne Like.

image

Zip line centar Pazi medo u Rudopolju

Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Adrenalinski park Duboka

U prekrasnom parku prirode Papuk, zelenoj i brdovitoj oazi usred slavonske ravnice, nalazi se uzbudljiv adrenalinski park čiji se sadržaji prostiru na površini od oko 4000 četvornih metara, okruženi prekrasnom šumom. Park je smješten u istoimenom kampu u mjestu Velika. Cijena za odrasle za 90 minuta u adrenalinskom parku je 50 kuna ako se koristi samo niža razina, odnosno 100 kuna za nižu i višu razinu. Ovaj adrenalinski izlet obogatite posjetom izletištu Jankovac, najljepšem dijelu parka prirode Papuk, u kojem se nalazi planinarski dom i nedaleko od njega impresivni slap Skakavac visok 35 metara.

image

Adrenalinski park

Rossandhelen/

Rizvan City

U tipičnom ličkom selu Rizvanuša u Parku prirode Velebit staro obiteljsko gospodarstvo preuređeno je u pustolovno-izletnički centar s nizom sadržaja i adrenalinskih aktivnosti. Penjanje na stijenu, ljuljanje na divovskoj ljuljački, adrenalinski park, paintball, vožnja quadovima, kajak na rijeci Lici... Ponuda je ogromna, a ako vam za isprobati sve nije dovoljan jedan dan, u ponudi je i smještaj u kampu ili bungalovima. U blizini su i brojne ljepote ličkog kraja i restorani s autentičnom ličkom hranom pa će vam izlet zasigurno ostati u dugom sjećanju.

SUP ili rafting na Dravi

Na samom sjeveru Hrvatske, u blizini Varaždina, smjestilo se područje koje nazivaju i europskom Amazonijom. U pratnji vodiča iz specijalizirane agencije More Adventures možete uživati u riječnim rukavcima, zavojima i sprudovima te vidjeti staništa orla štekavca, crne rode, dabra i ostalih stanovnika zaštićenog dravskog biorezervata. Organiziraju vožnju SUP-ovima, rafting ili kajaking na Dravi, sve u pratnji stručnih vodiča, a u ponudi je i adrenalinska off road vožnja starim šumskim putevima.

image

SUP na dravi

Domagoj Sever/

Kanjon Čikole

Nedaleko od Šibenika nalazi se prava mala oaza prekrasne prirode i vrhunske ponude adrenalinskog odmora. Rijek je o kanjonu Čikole, rijeke koja je najduža pritoka Krke, uz koju su uređena via ferrata i zipline. Ferata je penjački put osiguran sajlama i klinovima, kojim se prolazi do teže dostupnih, ali nerijetko i najljepših dijelova nekih planina i kanjona. Početnici se u ovu avanturu svakako trebaju uputiti u pratnji stručnih vodiča, ali ako nemate strah od visine, ovaj vam pothvat ne bi trebao predstavljati problem. Nešto manje vještine, ali jednako hrabrosti trebat će vam za obližnji Zipline Šibenik. On ima tri žice ukupne dužine čak 1,4 kilometar, koje prolaze iznad najljepših dijelova kanjona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:13