ZAPOČEO MAGENTA 1 GAMING TURNIR

Unboxing PS 4 Pro u režiji Ivana Šarića i Igora Belana

Snimka prvog Magenta 1 Gaming PS 4 Pro unboxinga - prvog unboxing eventa u Hrvatskoj koji je streaman uživo na portalu jutarnji.hr

Ispred T-centra u zagrebačkom Arena Centru u subotu održalo unboxanje Playstation 4 Proa, Sonyjeve nove igraće konzole i nestrpljenje na licima okupljenih bilo je više nego očito. Radili su spontane korake prema naprijed, tražili su bolji pogled na konzolu uoči otpakiravanja. Htjeli su znati kako budućnost kućnog igranja izgleda.

Kada su radijski voditelj i komičar Ivan Šarić te glavni urednik gaming portala HCL Igor Belan, majstori ceremonije tijekom unboxanja, konzolu stavili na stol okupljeni su kolektivno uzdahnuli.

Okupljene ispred T-centra zanimalo je sve. Kako je to igrati igre na najmoćnijoj konzoli i koje će igre podržavati igranje u 4K rezoluciji i s visokim dinamičkim rasponom boja. Ubrzo nakon toga odgovore su i dobili.

Šarić i Belan okupljenima su predstavili sve što će kupac trenutno najmoćnije igraće konzole na svijetu dobiti ako se odluči investirati u uređaj koji označava početak potpuno novog načina igranja.

'Playstation 4 Pro dolazi usred životnog ciklusa njegovog starijeg brata Playstationa 4 i donosi veliki napredak u mogućnostima. Pro je više od dva puta jači od sada stare Playstation 4-ke, a njegove mogućnosti bit će vidljive svima koji na njoj nešto zaigraju', pojasnio je Belan.

Osim potpuno nove konzole, unboxing, koji je Jutarnji.hr prenosio uživo, otkrio je i da uz novu konzolu igrači dobivaju i ponešto redizajnirani kontroler.

Okupljeni isred T-centra mogli su potom isprobati dvije igre, Ubisoftov Watch Dogs 2, nastavak popularne igre o hakiranje od prije nekoliko godina, te novu verziju FIFA-e.

'Watch Dogs 2 je velik napredak u odnosu na prvu igru, a to ćete i vidjeti kada bude sjeli i odigrali je', rekao je Belan. Hakiranje u Watch Dogs franšizi postalo je zabavno, za razliku od prve igre koja je bila dosta tmurna. Protagonist nove igre Marcus Holloway pravi je moderni protagonist koji tehnologiju koristi kako bi napravio nešto dobro za zajednicu, ali kako bi se i dobro zabavio dok to radi.

Oni koji nisu bili zainteresirani za hakiranje svega i svačega zaigrali su FIFA-u 17, drugu igru koja se mogla isprobati tijekom gamerskog druženja u zagrebačkom Arena Centru. Bilo je tu puno igranja s Barcelonom i Real Madridom, naravno zbog Ivana Rakitića i Luke Modrića, važnih članova Katalonaca i Kraljevskog kluba.

Animacije u obje su igre izgledale fluidno, a već impresivna grafika potpomognuta snagom Playstation 4 Proa dovedena je do uistinu naprednog stadija.

Nakon predstavljanja konzole i igranja Watch Dogsa 2 i FIFA-e 17 neki od okupljenih su osvojili prigodne nagrade, a predstavljen je turnir u FIFA-i 17 koji započinje 26. studenog u Splitu, a održat će se u još 3 grada. Pobjednici turnira osvojiti će Playstation 4 Pro, a ovdje se možete prijaviti za turnir u Splitu.

Pobjednici turnira osvojiti će Playstation 4 Pro, a prijaviti se za turnir u Splitu možete ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:36