RECEPT DANA

Punjene jabuke na goranski

Recept: BORIS KUZLARIĆ, chef restorana motela Jezero u Lokvama

SASTOJCI za 4 osobe:

* 4 srednje kisele jabuke

* 10 dag grubo mljevenih lješnjaka

* 20 dag svježeg kravljeg sira

* 5 dag šećera

* 1 jaje

* 1 vanilin šećer

* 50 dag lisnatog tijesta

1. Jabuke ogulite i izdubite. Sir, vanilin šećer i orahe izmiješajte, dodajte jaje i sve dobro izradite.

2. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm i podijelite na 4 dijela.

3. Jabuku napunite pripremljenom smjesom od sira i oraha, stavite je na sredinu tijesta te ga zatvorite (umotajte u tijesto).

4. Pecite oko 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:09