RECEPT DANA

Bakalar na crveno

RECEPT: THE REGENT ESPLANADE ZAGREB gdje su upravo u tijeku Dani bakalara

SASTOJCI za 10 do 12 osoba:

* 1,5 kg suhog bakalara

* 3 kg krumpira

* 30 dag pelata

* 0,4 dl bijelog vina

* 4 režnja češnjaka

* sol

* papar u zrnu

* 5 dl maslinova ulja

* 1 vezica peršinova lišća

1. Bakalar namačite barem 24 sata i najmanje jednom promijenite vodu. Zatim ga ocijedite i kuhajte. Kuhani bakalar izvadite, a vodu sačuvajte za temeljac. Očistite ga od kože i kosti te natrgajte na manje komade.

2. Krumpir narežite na ploške, a peršin i češnjak sitno nasjeckajte.

3. U vatrostalnu posudu slažite red bakalara pa red krumpira dok ne napunite posudu. Dodajte pelate, bijelo vino, maslinovo ulje, kosani peršin, češnjak, sol i papar.

4. Sve zalijte temeljcem i kuhajte dok krumpir ne omekša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:57