Andrej Golić potpisao za Zagreb

ZAGREB - Rukometni klub Zagreb nastavio je slagati novu, još jaču momčad za sljedeću sezonu te je, nakon Vlade Šole, za hrvatskog prvaka dvogodišnji ugovor potpisao i proslavljeni tridesetjednogodišnji francuski reprezentativac Andrej Golić.



Ovaj Banjalučanin ponikao je u Borcu iz rodnog grada, a ovu će sezonu odigrati do kraja u Montpellieru, u kojem se i proslavio potvrdivši se kao jedan od ponajboljih francuskih igrača posljednjeg desetljeća.



Golić je s reprezentacijom Francuske, za koju je zaigrao 1998., bio prvak svijeta, a u riznici trofeja ima i osvojeni Kup IHF-a s Borcem te sedam francuskih naslova prvaka i pet kupova. Jedan od najdražih trofeja ipak mu je osvojeni naslov klupskog prvaka Europe - također s Montpellierom, u kojem je od daleke 1991., nakon što je kratko igrao i u Bordeauxu i Nimesu.



- Potpis na ugovor dobili smo DHL-om i sada je potpuno sigurno da je Golić naša nova akvizicija. On će biti veliko pojačanje na poziciji srednjeg vanjskog. Iskusa je igrač, godinama standardan u reprezentaciji 'tricolora'. Bio nam je velika želja i stvarno smo zadovoljni što smo ga uspjeli dovesti u svoje redove - rekao je direktor Zagreba Bartol Kaleb nakon što je iz Montpelliera primio lijepu 'čestitku'.



Zbog obveza u francuskom prvaku, Golić nije osobno mogao doći u Zagreb, no uskoro će ga posjetiti. Sudeći prema prvim informacijama, Golić ima veliku želju da karijeru završi u Zagrebu u kojem planira provesti i više no dvije sezone.



- Ugovor vrijedi sljedeće dvije sezone, no, sigurni smo da ćemo ga i produljiti, s obzirom na to da je Andrej čak razmišljao o tome da se za stalno nastani u Zagrebu. Kako god bilo, ovo je velika stvar za naše ambicije u sljedećoj sezoni - zaključio je Kaleb.

Predrag Žukina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:54