Antonija Šola za Božić pila s izvora u Lourdesu

ZAGREB - Želju da posjetim Lourdes osjetila sam prije nekoliko mjeseci, kada su mi o tom svetome mjestu na jugu Francuske, gdje se 1858. godine 14-godišnjoj Bernardetti Soubirous prvi put ukazala Gospa, pričali moji prijatelji koji su tamo bili.



Očarana špiljom




Otada sam dosta pročitala o Bernardette i njezinu životu, pa sam svom dečku Luki Čičin-Šainu predložila da božićne blagdane iskoristimo za posjet svetištu - priča Antonija Šola, žaleći što zbog poslovnih obveza u Lourdesu nisu mogli biti dulje od tri dana.



- Puno smo toga obišli i vidjeli. Mene je posebno fascinirala spilja Massabiele, mjesto na kojem se djevica Bernardette ukazala 18 puta. To je nakupina stijena visoka 27 metara. Odozgo je prekrivena bršljanom, a crna je od plamena svijeća koje u njoj gore dan i noć. Kako sam sa sobom nosila majicu jednog bolesnog dječaka, namočila sam je kapima vode koje klize niz stijenu moleći se za njegovo zdravlje - priča Antonija, koja je s Lukom obišla i Bernardettein dom u Ulici Petits-Fosos iz kojeg se djevojčica uputila u Massabiele po drva i prvi put ugledala Gospu, kao i sobu u kojoj se Bernardette rodila u Mlinu Boly.



- Popila sam, naravno, i vodu s izvora koji je u cijelom svijetu  poznat po čudesnim izlječenjima što su se tamo dogodila.



Povratak na proljeće




Nakon što sam se i umila u njoj, obuzeo me teško opisiv osjećaj sreće i ispunjenja - govori Antonija, koja se svakako  planira vratiti u Lourdes.



- Pričala sam mami i bratu o svemu što sam vidjela pa smo se dogovorili da ćemo možda već na proljeće otići automobilom i ostati barem tjedan dana u Lourdesu - najavila je glazbenica. 




Klara Rožman
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:52