NEMA OPROSTA

BRUTALNA OSMRTNICA ZA MAJKU IZ PAKLA 'Slavimo dan kad je otišla s ove planete. Bila je zla i nasilna!'

Početak je to neobične osmrtnice objavljene prošli tjedan u lokalnim novinama Reno Gazette-Journal.

'Javljamo da je naša majka Marianne Theresa Johnson-Reddick rođena 4.siječnja 1935. u Renu u Nevadi umrla sama u svom domu 30. kolovoza 2013. godine. Nadživjelo ju je šestero od njenih osmero djece koju je čitavog svog života podvrgavala raznim oblicima fizičkog i psihičkog zlostavljanja', početak je to neobične osmrtnice objavljene prošli tjedan u lokalnim novinama Reno Gazette-Journal.

'Dok je bila živa zanemarivala je i maltretirala svoju malenu djecu te nije dopustila da ijedno od njih dobije bilo kakvu šansu za normalan život. Kada su odrasli pratila ih je i zagorčavala im život. U živote onih koje je susretala unosila je okrutnost, nasilje, kriminal i vulgarnost. Gajila je duboku mržnju prema bilo čemu nalik na dobrotu i humanost.

Njena djeca koju je izložila svom zlom i nasilnom životu, slave dan kada je otišla s ove planete i nadamo se da ju je u zagrobnom životu dočekalo ono što zaslužuje. Njezina preživjela djeca sada će ostatak života provesti u miru i sa saznanjem da je njihova noćna mora konačno došla svom kraju.

Većina nas pronašla je mir i zadovoljstvo u pomaganju djeci koja su svakodnevno izložena životu punom nasilja i zlostavljanja. Na ovaj način još jednom želimo poslati jasnu poruku da je zlostavljanje onih najmanjih i najslabijih među nama nešto za što ne postoji oprost. To je nešto što se ne smije tolerirati u 'humanom društvu', stoji u osmrtnici koja je osim u novinama objavljena i na internetskom izdanju, ali je naknadno uklonjena.

Internetski portal The Gawker istražio je tko je zapravo bila Marianne te su došli do zanimljivog otkrića. Čini se kako je upravo ona 1970. godine tiskala letke za zapošljavanje u agenciju koju je vodila, a na kojima je pisalo 'Samo za bijelce'. Tim je letcima htjela upozoriti kako su vrata njenog ureda zatvorena za druge rase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:15