Gabi Novak Porin za životno djelo

ZAGREB - Gabi Novak, Ljubo Stipišić Delmata, Tomislav Neralić i, postumno, Drago Britvić dobitnici su Porina 2006. za životno djelo.



Predstavnici Instituta hrvatske glazbene industrije na jučerašnjoj su konferenciji za novinare u Hrvatskom društvu skladatelja potvrdili da će se trinaesta dodjela hrvatske diskografske nagrade drugi put održati u Osijeku, 22. travnja u sportskoj dvorani Zrinjevac uz izravni prijenos HTV-a.



Gabi osvojila već četiri Porina



Nagrada PorinOvogodišnji Porin bit će realiziran u tri etape - Porin classic, čija koncepcija još nije zaokružena, predviđen je za 20. travnja u osječkom HNK, sama dodjela priznanja laureatima dva dana poslije, dok će se 24. travnja u dvorani Zrinjevac prirediti i koncert u počast opusu pokojnog Drage Britvića. Imena nominiranih glazbenika trinaestog Porina bit će, pak, proglašena 15. ožujka u Hrvatskom novinarskom domu.

Gabi Novak prva je dama domaće zabavne i pop glazbe koja će primiti Porina za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi. Nedavno je proslavila 50. obljetnicu karijere, a njezin posljednji album "Pjesma je moj život", objavljen 2003., osvojio je četiri Porina, među kojima i onaj za album godine.

Dobitnici za životno djelo



Dobitnik Porina za poseban doprinos vrednovanju narodne glazbe u hrvatskoj kulturi Ljubo Stipišić Delmata je cijenjeni melograf, obrađivač, aranžer, skladatelj, klapski voditelj i dirigent. Operni pjevač Tomislav Neralić ostvario je fascinantnu 60-godišnju karijeru s oko četiri tisuće nastupa. Četvrti u nizu nagrađenih, lani preminuli Drago Britvić, ostat će zapamćen kao pojam autora teksta koji je pisao za skladatelje raznih glazbenih žanrova. 



Mirela Goreta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:56