Gradonačelnik napao muža svoje intimne prijateljice

DUGA RESA - Gradonačelnika Duge Rese, HSS-ovca Ivana Baršića, sugrađanin Berislav Mikuljan prijavio je policiji zbog fizičkog napada i nanošenja lakše ozljede u srijedu navečer, a njegova supruga Snježana Mikuljan (31) tvrdi da je povod napada upravo ona, jer je s gradonačelnikom duže vrijeme bila u ljubavnoj vezi.



Gradonačelnik je, kaže Snježana Mikuljan, "poludio" i odlučio se fizički razračunati s njenim suprugom jer je ona odlučila prekinuti vezu s njim i vratiti se suprugu. Barišić je priznao vezu sa Snježanom Mikuljan, ali tvrdi da je riječ o ucjeni.



- Tražili su od mene trideset tisuća eura, i to na Uskrsni ponedjeljak ove godine u jednom kafiću. Dosad sam isplatio devet tisuća kuna, za što imam potvrde - kaže Baršić. Ucjenom su, navodno, Mikuljani tražili novac od dugoreškog gradonačelnika, prijeteći da će u suprotnom priču iznijeti pred medije.



Policija je zaprimila prijavu, te slijedi daljnja kriminalistička obrada nad gradonačelnikom, što nam je potvrđeno i u Policijskoj upravi karlovačkoj. Incident se dogodio u Mrežničkim Poljicama, gdje obje obitelji žive.



- Nazvao me deset minuta prije 22 sata sa skrivenog broja na mobitel i rekao da javim svome mužu da ga on čeka ispred tvornice pištolja HS produkt, gdje radi. Odgovorila sam da mu neću ništa javljati, a moj je suprug oko 22.30 sati automobilom krenuo doma - kaže Snježana Mikuljan.



Na raskrižju u Mrežničkim Poljicama gradonačelnik Baršić, kaže Snježana, išamarao je Berislava, stiskao ga i udarao. Berislav Mikuljan zatražio je liječničku pomoć u dugoreškom Domu zdravlja, te ima i nalaze o modricama na licu i rukama kao posljedicama gradonačelnikova napada.



- Ne želim više imati s njim nikakvih kontakata, ne mogu vjerovati da je to učinio. Vrlo sam potresen, ne znam što bih vam drugo rekao - bilo je sve što nam je danas mogao reći Berislav Mikuljan, žrtva Baršićeva bijesa.



Postojanje prijave protiv Ivana Baršića danas je potvrdio i načelnik Ureda načelnika PU karlovačke Boris Kozjan. - B. M. je upućen u Dom zdravlja, gdje su mu dijagnosticirane lakše ozljede. Policija obavlja sve potrebne provjere i razgovore kako bi se utvrdile činjenice - rekao je danas Kozjan.



Snježana Mikuljan tvrdi da je u vezi s gradonačelnikom Baršićem, kojeg poznaje 14 godina, bila tri godine. Sve je počelo kada joj je, kako je sama priznala, pronašao posao na karlovačkom Veleučilištu.



- Unajmio je stan u središtu Karlovca, gdje smo se redovito sastajali, a za to je znala i njegova žena i moj suprug. Prije dva dana sam Baršiću poslala poruku da je među nama gotovo, iako sam mu takve poruke slala i ranije. On to nikada nije htio prihvatiti - rekla je Mikuljan.



Za sutra je najavila konferenciju za novinare na kojoj će novinarima podastrijeti sve dokumente i papire koji potvrđuju njenu priču, kao i ljubavne poruke koje joj je slao gradonačelnik.



Kaže da je u vezu s uglednim dugoreškim političarom ušla "zavedena njegovim lažima".  Kaže da je, čim joj je suprug ispričao što se dogodilo, nazvala Baršića. - Pitala sam zašto je to napravio. Odgovorio mi je da moj suprug laže, iako ima liječničke potvrde o modricama - kaže Snježana Mikuljan. Dodaje da je Baršić vrlo agresivan čovjek, koji je vlastitu suprugu, tvrdi, pred njenim očima nemilice tukao.




Tomislav Kukec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:56