LOŠE VRIJEME

Hrvatima pucaju živci: Zbog juga desetak krvavih obračuna

Loše biometeorološke prilike u Hrvatskoj će trajati još tri dana, a prvo poboljšanje i kod građana bolje raspoloženje biometeorolozi predviđaju tek za vikend

ZAGREB - Tek je bila otkucala ponoć kada su dvojica muškaraca u zagrebačkoj Gajevoj ulici primijetila mladića kako vrijeđa svoju djevojku. Upozorili su ga da prestane i otišli. No razjareni Mario Š.(25) nije im to zaboravio. Potrčao je za njima u susjednu ulicu, izvadio nož i zabio ga u vrat G. K.(33). Samo što je Mario umalo ubio “krivog” čovjeka. Naletio je zapravo na dvojicu kuhara iz poznatog restorana Boban i napa ih jer su mu sličili na dvojac iz Gajeve.

Niska tolerancija

No taj incident u noći s utorka na srijedu tek je jedan u nizu bezrazložnih i brutalnih napada i pokušaja ubojstva u zemlji u posljednjih nekoliko dana. U subotu je usred noći u Hrvatskoj Kostajnici svoju 70-godišnju cimericu napala 52-godišnja žena. Zbog starih dugova ju je isprebijala hrastovom letvom dugom jedan metar. Ostavila ju je pretučenu i u krvi.

Potpuno pomračenje uma doživio je pak inače uzorni sportaš Silvio K. (29) iz Splita kada mu je jučer odbijen zahtjev za kredit od 20 tisuća kuna. U poslovnici Fidelije ispred drugih mušterija usred bijelog dana šakom je u glavu udario službenicu Andrijanu O . i počeo joj demolirati ured pa se dao u bijeg.

Od prošlog petka izrazito nepovoljni biometeorološki vremenski uvjeti utječu na ljude. Oni koji inače osjećaju tegobe uzrokovane vremenom bit će dodatno depresivni, razdražljivi i nervozni, kažu meteorolozi.

- Silna depresija u društvu, recesija i brojni otkazi tište emocionalno nestabilne i impulzivne osobe. Kada sve to pojača nepovoljno vrijeme i južina, pucaju živci. Riječ je o ljudima niskog praga tolerancije koje i najmanja sitnica isprovocira tako da postanu fizički nasilni - tvrdi psihijatar Miro Jakovljević.

Vađenje noževa

Obiteljska ostavština i vlasnički udio u lokalnoj radiopostaji te nizak tlak bili su uzrok brutalne tučnjave između dvije sestre u Novoj Gradiški. Đurđa A. (42) i njezina sestra Zlata P. (50) potukle su se u uredima postaje na kojoj obje rade. Direktor radija obje je poslao na godišnji odmor da se “ohlade”.

Novac je bio i motiv sukoba između dvojice poznanika na parkiralištu tvrtke Gramont u Zagrebu u ponedjeljak popodne.

Jedan je od drugog unajmio lakirnicu, ali nije platio najam pa je gazda fizički pokušao utjerati dug.

Bijesan, izvadio je nož i zabio ga P. T. (38) u trbuh, ali nije ga ozlijedio jer je on imao debelu jaknu. Poslije se predao policiji.

Loše biometeorološke prilike u Hrvatskoj će trajati još tri dana, a prvo poboljšanje i kod građana bolje raspoloženje biometeorolozi predviđaju tek za vikend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:43