NEVINA U LUDNICI

Istraga u 'slučaju kiretaža': spora kao da je vode Jeremija i Grunf

 
Ivana Ninčević Lesandrić
 Damir Krajac / CROPIX

Ne, ne, nećemo tužiti zastupnicu, demantirali su nervozno iz KBC-a Split. Istraga još traje! I traje li ga traje. Dragi frajeri, pa nije valjda da vas je frka?

Zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić baš je šokirala svojim istupom u Saboru kad je javno, pred svima, iznijela stvar koja muči tisuće žena, ali nijedna se nije usudila naglas to reći. Govorila je o svojoj traumatičnoj kiretaži bez anestezije.

- Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća puno osiguranje i s punim povjerenjem. Svezali su mi ruke i noge i počeli proces kiretaže naživo. Bez anestezije, naživo. Struganje maternice, unutarnjeg organa - naživo. To je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu - rekla je Ivana Ninčević Lesandrić. To je bilo u četvrtak 11. listopada. Onda su joj iz KBC-a Split poručili da laže.

Odmah, idućeg dana, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode Deni Karelović odgovorio je da korektno rade svoj posao, pa je sve bilo O.K. i s pacijenticom Ninčević Lesandrić. I bolnica je objavila priopćenje, nije istina da joj nisu dali lokalnu anesteziju, oni rade vrhunsku medicinu, a takvim se objavama - nastavili su u prijetećem tonu - njihove pacijentice neopravdano dovode u stanje zabrinutosti i nepovjerenja prema bolnici.

- Svima se nudi opća ili lokalna anestezija - ustvrdio je Karelović i najavio da će se bolnica o slučaju službeno očitovati u ponedjeljak. Onda je tog ponedjeljka 15. listopada KBC Split objavio da su osnovali Povjerenstvo za unutarnji nadzor, s nalogom da ispita stvar. Jer netko tu laže. Zastupnica Mosta, ili dr. Karelović. Ili je imala anesteziju, ili nije. Ili ju je boljelo, ili nije.

U ponedjeljak je Večernjak objavio, na osnovi razgovora s nekim iz bolnice, da u KBC-u Split razmišljaju o tužbi protiv zastupnice Mosta. Sad, prije nekoliko dana. Javnost se zgranula. Vi biste tužili, dragi Splićani? Za duševne boli, možda?! Onda su iz KBC-a Split to demantirali, ne - ne planiraju dizati tužbu, istraga još traje. Da? Evo, ušli smo u studeni, ima tri tjedna kako se stvar zakotrljala, a vi i dalje istražujete. Hm?

Zamišljam ravnatelja splitske bolnice kako okreće telefon, onaj stari s brojčanikom, i zove Poirota. Stari druže, pomozi! Zove Dilana Doga i Mistera Noa. Dalea Coopera, pa istražuju tko je ubio Lauru Palmer. Ili Kennedyja. Ravnatelj KBC-a Split obratio se Broju 1, starom paralitičaru, i sad kompletna Grupa TNT, od Alana Forda do Grunfa, trči okolo raspitujući se - ma nije valjda moguće da na splitskoj ginekologiji rade kiretaže ili ono drugo vakuumsko, bez anestezije? Poslali su Jeremiju da osobno izvidi stvar tamo.

Nije jasno što toliko otežu: pa da je čitava ginekologija završila na Palagruži ili se kolektivno iselila u Offenbach, u ova su ih tri tjedna stigli ispitati. Evo, mogu im besplatno dati savjet, razgovarajte s dr. Karelovićem, on je već idući dan javno iznio kad je Ninčević Lesandrić došla, koliko je bila trudna i što su joj radili. U tom kartonu piše i tko joj je što radio, pitajte.

No problem je vjerojatno u tome što istraga treba utvrditi tko je govorio istinu. Je li možda zastupnica Mosta skovala urotu kako ugroziti ugled KBC-a Split? Pa je u dosluhu s jugoudbaškim izdajnicima aktivirana mreža petokolonaša pa su iz svake grabe počele izvirivati žene koje tvrde da su ih mesarili bez anestezije. Ili je možda gospođa Ninčević Lesandrić govorila istinu, iznoseći vrlo privatnu traumi koju dijeli s tisućama žena? Čekamo nalaz istrage.

Možda utvrde da u Splitu, kao i drugdje, rade zahvate bez anestezije “jer je normalno da ženu boli”, kako kaže sam ministar. Onda bi dr. Karelović bio taj koji je lagao? Pa bi se možda morao ispričati? Haaa?! Bojim se da ćete teško taj film gledati, lakše je uvjeriti javnost da tisuću žena laže. Evo, pitajte predsjednicu, vjeruje li gospođi Ninčević ili zgodnom splitskom doktoru?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:03