PREKRATKA HALJINA

IZBACILI JU S MATURALNE ZABAVE 'Očevi su piljili u mene i rekli da njihove sinove potičem na nečiste misli'

Američka tinejdžerica morala je napustiti maturalnu večer nakon što su se dvojica očeva koji su dopratili svoje kćeri žalili kako ona provocira svojim ponašanjem: plesnim pokretima te prekratkom suknjom.

Pokušala je urazumiti organizatore da nije kriva te da je njezina suknja prikladne dužine, no nije pomagalo. Sedmnaestogodišnja Clare iz američke države Virdžinije morala je otići s plesa.

U znak solidarnosti maturalnu zabavu napustilo je i nekoliko njezinih prijatelja. Ulaznica na zabavu stajala je 25 dolara, a mlada je djevojka bila vrlo uzbuđena zbog odlaska jer se željela odmoriti od napornih priprema za završne ispite.

Bila je presretna kada je pronašla savršenu, svjetlucavu haljinu koja je udovoljavala pravilima odjevanja. Bila je duža od točke koju dosežu prstiju ruku spuštenih sa strane. Nekoliko tjedana je štedjela kako bi si kupila haljinu.

Njezina sreća bila je kratkog vijeka. Čim je ušla na zabavu, jedan od organizatora joj je prišao i rekao da joj je haljina prekratka. U dvorani je shvatila da druge djevojke imaju puno kraće haljine nego ona.

- Bilo smo pomalo zgroženi jer su iznad plesnog podija stajali neki očevi i piljili u nas te nešto između sebe šaputali, izjavila je Clare.

U jednom trenutku prišla joj je jedan od organizatorica.

- Rekla mi je da su se neki očevi žalili da je moj ples previše provocira te da bi neke dečke na zabavi mogla potaknuti na nečiste misli. A ja nisam čak niti plesala, ispričala je.

U suzama je napustila zabavu, a poslije je bila razočarana kada je saznala su mnogi plesali provokativno, no nitko ih nije opominjao zbog toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:59