'STONED AND STEAMED'

JASTOGE PRVO 'NAPUŠE' PA TEK ONDA SKUHAJU 'Životinje tako manje pate, a i meso im je ukusnije'

 Pixabay

Neki bi rekli da ako već želite biti humani prema jastozima, najbolje da ih uopće ne jedete. No jedan restoran u SAD-u zauzeo je drugačiji stav o tome što je humano ponašanje, piše Independent. Naime, oni svoje jastoge 'napuše' prije nego ih žive skuhaju.

'Ako ćemo životinju ionako ubiti, bolje je da to učinimo na što je moguće humaniji način', kaže Charlotte Gill, vlasnica restorana 'Charlotte’s Legendary Lobster Pound' u Maineu.

Ideja je da se jastoge omami upumpavanjem dima marihuane u njihove spremnike i tek onda, kad su propisno 'napušeni', skuha u vreloj vodi. Charlotte kaže da je tako čitav proces za jastoge manje bolan.

Djelatnici restorana hvale se da su proces 'napušavanja' jastoga doveli do savršenstva dijelom i zbog toga što su posve uvjereni da nimalo THC-a na kraju ne dospije u sam obrok. Nadaju se stoga da će se predstojeće sezone još više ljudi odlučiti za 'napušene i skuhane' umjesto za 'samo skuhane' jastoge.

'Osjećam se loše kad u restoran stignu svježi jastozi jer je za njih to kraj puta', kaže Charlotte. 'Ovo je jedinstveno mjesto i možete isprobati razne stvari, a sve na račun tih divnih malih stvorenja. Već dugo razmišljam kako da to promijenim.'

U nekim drugim krajevima svijeta gdje je kuhanje živih životinja zabranjeno, rakove se prije pripreme ubija strujom ili probada nožem direktno kroz mozak. No Charlotte – inače vlasnice licence za uzgoj medicinske marihuane – nije pobornica nikakvog nasilja.

'Sve to su grozni postupci. Ako ćemo već nekom biću oduzeti život, naša je odgovornost da to učinimo na najhumaniji mogući način', kaže Charlotte i dodaje kako je meso sretnih jastoga ionako ukusnije.

'Razlika u mesu je nevjerojatna! Uostalom, sve što unosite u vaše tijelo je energije.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:16