MINISTAR U LONDONU

Jovanović: Zadovoljan sam, ali naše vrijeme tek dolazi!

Moram priznati da mi je rukomet najdraži sport, ali očekujem puno na ovim Olimpijskim igrama i od ostalih naših uzdanica - rekao je ministar
 Drago Sopta/CROPIX

U London je u petak uvečer stigao hrvatski ministar znsnosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Već jučer dao se u akciju i došao bodriti naše rukometaše u njihovoj novoj rapsodiji, ovaj put protiv Danaca.

- Moram priznati da mi je rukomet najdraži sport, ali očekujem puno na ovim Olimpijskim igrama i od ostalih naših uzdanica, sestara Zaninović, vaterpolista, nadam se da će i jedriličari nešto osvojiti - kazao je Jovanović.

Jeste li zadovoljni oni što su naši sportaši do sada postigli?

- Jesam, ali vjerujem da naše vrijeme tek dolazi i da ćemo se u idućim danima do kraja Olimpijskih igara imati čemu radovati.

Vi ostajete do kraja?

- Da.

Razgovaralo se puno ovih dana u Olimpijskom selu i o naknadama za izvrsnost osvajačima olimpijskih medalja. Mnogi su nezadovoljni jer se prijedlog o uvođenju naknada još uvijek nije našao na Saboru.

- Jednostavno nije bio trenutak da o tome glasujemo ovog ljeta, no naknade će ići na Sabor, to je veliki motiv svim našim mladim sportašima i one nisu povučene iz procedure, nego je jednostavno odgođeno glasovanje o njima - kazao nam je Jovanović na tribinama Copper Box Arene u poluvremenu utakmice naših i danskih rukometaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:46