Korzo je najljepši trg u Hrvatskoj

SLAVONSKI BROD - Komisija Hrvatske turističke zajednice odlučila je ove godine središnjem brodskom Trgu Ivane Brlić-Mažuranić, popularnom Korzu, dodijeliti prvu nagradu "Zeleni cvijet turizma 2006." u kategoriji najljepših gradskih trgova.



Predsjednik županijskog TZ-a Brodsko-posavske županije Petar Huljić najavio je da će brodski Korzo službeno najljepšim i najuređenijim gradskim trgom biti potvrđen na svečanosti Dana hrvatskog turizma krajem listopada u Cavtatu. - Isplatio se konačno sav uloženi golemi trud brodskih turističkih djelatnika, stručnjaka hortikulture i djelatnika brodskog poduzeća Komunalac, koji su ispravili i nadopunili prošlogodišnje manjkavosti. Očekivali smo i zaslužili prvu nagradu - rekao je Huljić. Uz pročelja baroknih građevina koje ga okružuju i daju mu povijesni štih, Korzo je popločan granitnim pločama, s futurističkom fontanom u središnjem dijelu, i u njegovu obnovu uloženo je oko 24 milijuna kuna. Inače, glavni brodski trg jedan je od najvećih u Hrvatskoj, s površinom od 10.500 četvornih metara, a stari Brođani pamte da je početkom prošlog stoljeća, kao i Jelačić plac, bio poznat po jednom od najvećih sajmova u Slavoniji.



- Tvrdnje da se u Brodu ništa ne radi i da turistički djelatnici trebaju podnijeti ostavku je opovrgnuta. Ova je nagrada potvrda da ima pomaka, čak i potencijala da već iduće godine Slavonski Brod dobije nagradu za najljepši veliki grad u Hrvatskoj - dodaje Huljić. S neskrivenim zadovoljstvom vijest o nagradi "Zeleni cvijet" primio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te poručio Brođanima da i dalje čuvaju najljepši i najveći trg u Hrvatskoj.    





U kategoriji starih zanata drugo mjesto pripalo je programu "Living history" i Dragi Žamboku koji u brodskoj Tvrđavi "glumi" tvrđavskog kovača. Još jedno priznanje stiglo je u Brodsku županiju, u kategoriji najljepših okućnica.
Priznanje i za najljepšu okućnicu





Ivica Vlašić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:33