Kreacionisti pokreću znanstveni časopis

Kreacionisti, članovi kršćanskog pokreta koji doslovno tumači Knjigu postanka, odbacuje teoriju evolucije i vjeruje da je Zemlja sa svojim stanovnicima stvorena u samo sedam dana prije 5000 godina, odlučili su pokrenuti znanstveni časopis koji bi trebao objavljivati istraživanja koja potvrđuju da su u pravu. Časopis "Answers Research Journal" nalazit će se u vlasništvu udruge Answers in Genesis, a objavljeni tekstovi trebali bi se voditi posljednjim znanstvenim standardima te bi trebali biti revidirani od strane stručnjaka. Časopis bi u skladu s biblijskim mitom također trebao dokazati kako je u određenom razdoblju Zemlja bila poplavljena.

Istraživanja koja će se u njemu objavljivati mogu biti iz bilo kojeg područja znanosti od fizike i povijesti, do sociologije i teologije, pod uvjetom da podržavaju ideju o mladoj Zemlji. Uredništvo ističe kako studije ne bi trebale samo pronalaziti pogreške u teoriji evolucije, već i podržati razvoj biblijskog modela.

U jednom od uvodnih članaka profesor Alan Gillen s baptističkog Sveučilišta Liberty University u Lynchburgu raspravlja o problemu datiranja stvaranja bakterija i virusa, odnosno pokušava odgovoriti jesu li ta bića nastala u prvih sedam dana stvaranja ili nakon pada Adama i Eve. Profesor zaključuje da su bakterije i virusi koji se u prirodi javljaju u svojevrsnoj simbiozi s drugim živim bićima, poput bakterija u ljudskom probavnom sustavu, morali nastati zajedno s njima.

Osobito zanimljiv dio njegove studije je onaj u kojem raspravlja o nastanku virusa HIV-a. Gillen piše kako je HIV nastao tijekom sedmodnevnog procesa stvaranja, međutim, postao je zločudan kada je Eva zagrizla u jabuku, odnosno tijekom izgnanstva iz raja. Time je vjerojatno pokušao odgovoriti na pitanje kako je svedobar Bog mogao stvoriti takve stvari kao što su malarija, kolera, tuberkuloza i AIDS.  (njd)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:27