National Geographic predstavlja izgubljeno "Judino evanđelje"





HAMBURG - Televizijska postaja National Geographic Channel najavila je da će sljedeće nedjelje televizijskoj publici u cijelom svijetu predstaviti stoljećima zagubljene svitke papirusa za koje tvrdi da su Judina evanđelja.

Svitci su slučajno pronađeni potkraj 70-ih godina prošlog stoljeća i nakon toga su podvrgnuti dugom i akribijski pedantnom znanstvenom istraživanju, kazano je na konferenciji za novinare National Geographica održanog u utorak u Hamburgu.

Veliko otkriće bit će prezentirano svjetskoj javnosti 6. travnja u Washingtonu prilikom konferencije za tisak. Prema podacima National Geographica riječ je o tekstu od 13 stranica, napisanom na koptskom jeziku, koji bi "mogao promijeniti svjetsku povijest". U svakom slučaju, najavio je National Geographic, promijenit će predodžbu o Judi Iškariotskom kao izdajici Isusa Krista.

U znanstvenoj verifikaciji ranokršćanskog manuskripta sudjelovao je niz uglednih znanstvenika, među kojima i profesor Stefan Emmel s muensterskog sveučilišta, no nijedan od njih nije želio davati nikakve izjave prije nedjeljne emisije. Televizijska emisija, dvosatno specijalno izdanje, u nedjelju navečer prenosit će se u 163 zemlje svijeta na 27 jezika. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 21:00