OMOGUĆUJE MONDO.HR

OTKRIJTE KAKAV STE TIP RODITELJA Najnoviji i najprecizniji kviz za mame i tate školaraca

U kojoj mjeri pomagati djetetu s domaćom zadaćom, na koji način sudjelovati u donošenju odluka vezanih za školovanje te kako se odnositi prema stavu koje dijete ima u kontekstu obrazovanja - pitanja su koja muče mnoge roditelje.
 Foto: Colourbox

Istraživanje koje je proveo i objavio Michigan Department of Education pokazalo je kako čak 86% ispitanika vjeruje da roditelji svojim angažmanom značajno utječu na uspjeh u školi svoje djece, a u prilog tom načinu razmišljanja idu i brojna, desetljeće duga istraživanja, koja potvrđuju kako djeca čiji roditelji sudjeluju u njihovim školskim aktivnostima imaju: bolje rezultate na testovima i bolje ocjene, imaju veću razinu motivacije te više samopouzdanja, a zabilježen je i nezanemariv postotak manje upotrebe droge i alkohola.

Kliknite ovdje i saznajte kako kupiti UDŽBENIKE i ŠKOLSKU OPREMU bez stajanja u redovima i uz BESPLATNU DOSTAVU

S druge strane postoje istraživanja poput onog koje su proveli ugledni socijolozi Keith Robinson i Angel L. Harris, a koja su pokazala kako veliki trud roditelja nije proporcionalan trudu djece i unatoč njihovom angažmanu - djeca u konačnici nemaju značajno bolje rezultate od, primjerice, školaraca čiji roditelji ne ulažu mnogo energije u njihovo školovanje.

Ukoliko i vas muči ovo pitanje te vas zanima kakav ste (ili kakav ćete biti) tip roditelja - riješiti ovaj jedinstveni kviz koji smo vam pripremili u suradnji sa znanstvenicima Instituta Ivo Pilar i psiholozima s Hrvatskih studija, Sveučilista u Zagrebu.

Pratite veliki specijal na Jutarnji.hr: Spremamo se za školu

Kliknite na link i iskreno odgovorite na 10 pitanja podijeljena u 3 skupine: kako se ponašate prema školskim obavezama svog djeteta na početku školske godine, tijekom školske godine i nakon što završi školska godina.

Odgovorom na pitanja otkrit ćete koji ste tip roditelja, ali ćete također dobiti i određene smjernice o tome je li takvo ponašanje u redu i u kojim situacijama.

Riješite kviz!

Ovaj prilog napravljen je u produkciji Native Ad Studija EPH i mondo.hr u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg lista i Jutarnjeg.hr





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:04