NEMOGUĆ SLUČAJ

POLICIJA NE MOŽE RAZLIKOVATI BLIZANCE DNK im je isti, obojica optuženi za silovanje

Kako obojica imaju identičan DNK kao onaj pronađen na mjestu zločina, nije bilo moguće utvrditi tko je od njih dvojice bio tamo pa su optuženi obojica

Mohammed i Aftab Asghar (22) iz Readinga u Velikoj Britaniji optuženi su za silovanje temeljem DNK dokaza pronađenog na mjestu zločina koji se dogodio u studenom 2011. godine.

Kako obojica imaju identičan DNK, nije bilo moguće utvrditi tko je od njih dvojice bio na mjestu zločina pa su optuženi obojica. Policija nastavlja s istragom u nadi da će doći do dodatnih podataka koji će im omogućiti da utvrde koji je od dvojice braće kriv.

Suđenje je zakazano za 2. prosinac u Readingu, a jednojajčani blizanci Asghar do tada moraju ostati u svom domu i javljati se triput tjedno u lokalnu policijsku postaju, te se smiju kontaktirati žrtvu silovanja.

Jednojajčani blizanci se rađaju nakon što se oplodi jedno jajašce koje se podijeli u dva embrija. Djeca rođena na taj način imaju isti DNK i uvijek su istog spola i krvne grupe. No, znanstvenici su nedavno otkrili dokaze o tome da sitnim genetskim promjenama na staničnom nivou u ranom razvoju fetusa mogu nastati razlike u starijoj dobi jednojajčanih blizanaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:22