Proces sutkinji Ivani Domić trajat će tijekom cijele 2009.

ŠIBENIK - Devet novih svjedoka, mahom treće životne dobi, svjedočilo je u ponedjeljak u procesu Ivani Domić, bivšoj predsjednici Općinskog suda u Supetru na Braču, i 13 suoptuženika za nezakonitosti oko uknjižbe zemljišta vrijednog 70-ak milijuna kuna.



Današnje ročište formalno je odgođeno jer je jedan od suoptuženika doživio prometnu nesreću, no pozvani svjedoci saslušani su izvanraspravno. Kao i prethodnih 30-ak koji su do sada dali iskaz pred vijećem sutkinje Jadranke Biga-Milutin, nisu znali što se formalno događalo s parcelama u njihovu vlasništvu.



Nisu im, uglavnom, bile poznate ni transakcije oko uknjižbe u zemljišne knjige jer se sve to, kako su istaknuli, događalo mimo njih. Kraj postupka protiv nekadašnje sutkinje Domić i suoptuženika ni izdaleka se ne nazire. Već sada je, naime, poznato da će se suđenje vjerojatno protegnuti kroz cijelu sljedeću godinu budući da će se među svjedocima naći i osobe koje žive u inozemstvu, a one će biti pozvane diplomatskim putem.



Prvooptužena Ivana Domić, čini se, ni na sljedeća ročišta, koliko god ih bilo, neće stići u istoj garderobi.  Danas je, tako, u maniri filmske zvijezde, nasmijana i dobro raspoložena, kao i uvijek, stigla na raspravu odjevena u decentni smeđi kaput s krznenim detaljima i cipelama odgovarajuće boje. I svi drugi dijelovi garderobe bili su u trendi prirodnim tonovima.




Marina Jurković/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:51