Psihijatri: Korade mlađi nije opasan za okolinu

ZLATAR - Mario Korade (19), sin ozloglašenog pokojnog generala Ivana Korade zapamćenog po travanjskom masakru, koji je nedjelju proveo divljanjem po selu Petrova Gora, a subotu po Zlataru, svojim ponašanjem demantira psihijatre.



Mario Korade divljao po grobu najmlađe žrtve svog oca



Oni su svoje vještačenje tijekom njegova boravka u Remetincu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji (mlaćenje nevjenčane supruge Lee, prijetnje smrću) okončali zaključkom, neslužbeno doznajemo, da je on narcisoidan, ali uračunljiv i da nije opasan za okolinu.



Selo, međutim, misli drukčije, a da ga se boje dokazuje činjenica da nitko od oštećenih od ovog vikenda neće tražiti njegov progon.



Ukratko, njegove prijetnje likvidacijom gostiju tri kafića koje je obišao tijekom nedjeljnog poslijepodneva, tučnjava te skrnavljenje groba najmlađe žrtve njegova oca, Gorana Hudića (15), pijanom su Mariju (1,62 promila) okvalificirane kao remećenje javnog reda i mira, za što su mu na Prekršajnom sudu u Zlataru dali 15 dana zatvora.



Mještani ne znaju što bi. Pitaju se što će biti kad se opet vrati i napije, tko će ih zaštititi i moraju li službe i opet čekati da počini kakvo krvoproliće da bi ušao u bilo kakav tretman?



Badava oni njemu kažu 'nemoj piti', kad će on i opet kad popije tri piva, raditi svašta po selu
- Sve je kažnjivo i zabranjeno, ali možeš to napraviti. Badava oni njemu kažu 'nemoj piti', kad će on i opet kad popije tri piva, raditi svašta po selu - komentar je brata oca pokojnog Gorana, Dražena Hudića, koji je potvrdio priču da je Mario u nedjelju oko 7 ujutro razbio bocu na spomeniku njegova ubijenog nećaka. Bila je to boca whiskeyja.



- Pričaju ljudi da je gore urlao, galamio, a po njega su došli prijatelji jer je u divljanju strgao ključ u bravi svog automobila. Noć prije je u Zlataru imao neki okršaj i vjerojatno je na Goranov grob došao pijan od tamo - ispričao je Hudić, koji je s Marijom doživio i blizak susret kad i drugi gosti kafića Best, u nedjelju popodne.



- U Bestu je prijetio gostima i gazdarici, a sa mnom se sreo po izlasku. Vikao je da njegov otac nije nikoga ubio i da su mu to smjestili. Htio me zastrašiti, no ja sam ga smirivao i rekao mu da nitko njega ne krivi. Nakon toga je otišao dalje - kaže Hudić, naglasivši da njemu nije u interesu da Mario ode u zatvor jer sve i da ode, slijedi povratak, nego da se netko trajno pobrine za njega.



Zapravo je rezigniran jer ne zna tko bi to trebao biti i na koji način bi ga se 'natjeralo' da ne pije. Mario je, naime, baš poput svog oca, agresivan samo kad je pijan. 



Ljiljana Korade se na hodniku suda obratila fotoreporterima ljutito im rekavši da kad ih već toliko slikaju da bi njoj i sinu mogli dati nešto od novca koji zarađuju na njima. Mario je pak pozirao, čak se i smiješio, a majku je smirivao riječima 'ma pusti, neka slikaju'…
Mario se smiješio fotoreporterima



Ljiljana Pavlina/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:58