JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU

PUTOVANJE ŽIVOTA POSTALO NOĆNA MORA Kanibali oteli ljubavni par: 'Skinuli su nas i stavili povez na oči, mislio sam da ćemo im postati ručak'

GOROKA, PAPUA, NEW GUINEA - SEPTEMBER 16: colorful portraits of aboriginals at Goroka Tribal Festival. Papua New Guinea on September 16, 2011
 Getty / Twitter

Britanski turist i njegova djevojka iz Amerike tvrde da su jedva spasili živu glavu i pobjegli iz džungle u Papui Novoj Gvineji nakon što su ih oteli maskirani domoroci naoružani mačetama i kopljima.

Matthew Iovane, 31-godišnjak iz Londona kazao je za Sun kako su on i Michelle Clemens pješačili kroz džunglu kada su ih napala dvojica muškaraca koji su ih skinuli i zavezali im povez preko očiju.

Kazao je kako se bojao da su napadači kanibali i da će ih pojesti.

- Izgledali su strašno u tim svojim kostimima obojani bojama. Razderali su mi majicu i od nje napravili povez. Kroz glavu mi je prolazio strašan scenarij da ćemo biti njihov ručak. Bili su potpuno divlji i bili smo prepušteni njima na milost i nemilost. Mislio sam da ćemo nestati u džungli i da nas nitko više nikada neće vidjeti.

Naime, vjeruje se kako plemena u Papui Novoj Gvineji prakticiraju kanibalizam, a zadnja vijest došla je 2012. godine kada su navodno pojeli mozak i druge organe osobe. U državi je visoka stopa kriminala, nasilja i pljački, iako turisti nisu pod rizikom da će ih napasti kanibali.

Iovane i Clemens koji su se upoznali u Los Angelesu, napadnuti su posljednjeg dana njihovog puta, tijekom pješačenja diljem 96 kilometara duge staze Kokoda Trail, slavnog mjesta borbe tijekom Drugog svjetskog rata.

- Sat vremena smo pješačili kad su se domoroci pojavili. Jedan ispred nas, drugi iza nas. Isprva smo ih pokušali smiriti, čak smo pomislili da je riječ o šali, no shvatili smo vrlo brzo da je situacija ozbiljna. Prijetili su nam i mačetom razderali moju odjeću tako da sam doslovno ostao gol - ispričao je Iovane.

Par je na kraju pobjegao uz pomoć lokalnih seljaka, a onda su helikopterom prevezeni u glavni grad Port Moresby gdje su im u bolnici sanirali ozljede. Domoroci su im ipak uspjeli ukrasti nekoliko stvari.

- Pružili smo pomoć britanskom turistu i njegovoj djevojci koji su nakon incidenta prevezeni u bolnicu u Port Moresby 11. siječnja - kazali su iz ureda vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:51