Ragbi - Splićani u borbi za drugi naslov ove sezone

SPLIT - Ragbijaši RK Nada Split već godinama dominiraju na domaćoj klupskoj sceni, ali ostvaruju i zapažene rezultate i u međunarodnoj konkurenciji. Ovaj splitski klub može se pohvaliti cijelom niskom trofeja, a u subotu imaju prigodu ugrabiti još jedan - naslov pobjednika Interlige.



Radi se o regionalnom natjecanju u kojem sudjeluju klubovi iz Hrvatske (Nada, Makarska Rivijera, Zagreb i Mladost) i Slovenije (Ljubljana i Olimpija), a u subotu je na rasporedu 10. kolo u kojem će se na Starom placu s početkom u 16 sati sastati Nada i Ljubljana.



Ljubljančani su prvoplasirana momčad Interlige, imaju bod više od Splićana, ali ragbijaši Nade ne skrivaju svoje ambicije i poručuju da će pobijediti slovensku momčad i tako proslaviti naslov prvaka Interlige.



U prvoj utakmici 15-27



- Ljubljančani su nam nanijeli jedini poraz ove sezone u prvenstvu. U studenom prošle godine dobili su nas 27-15, a sada je vrijeme da im priredimo revanš. U to vrijeme bili smo u puno lošijoj formi nego danas. Iako će ovo biti teška utakmica, uvjeren sam u našu pobjedu - rekao je trener ragbijaša Nade Denis Puljiz.



Ragbijaši Nade već su osvojili naslov prvaka Hrvatske, a uz pobjedu protiv Ljubljane osigurali bi i naslov regionalnog prvaka.



Iz RK Nada Split najavljuju da su pripremili bogat program za ovu subotu. Uz derbi Interlige Nada - Ljubljana, prijatelji ragbija imat će prigodu vidjeti još tri zanimljive utakmice.



U 11 sati na rasporedu je utakmica Kupa Hrvatske u konkurenciji do 12 godina između Nade i Sinja, a nakon toga u prvenstvenoj utakmici momčadi do 14 godina okušat će se također Splićani i Sinjani. U 13.30 sati igrat će se prijateljska utakmica Nadina razvojnog tima protiv engleske momčadi Fordingbridge Rugby Club. Sve je začinjeno nagradnim igrama za gledatelje.

Alen Orlić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:31