Strel: Tko misli da sam se u Amazoni kupao, neka pokuša sam

LJUBLJANA - Slovenski ultramaratonac Martin Strel (52) pomalo je razočaran odazivom domaće javnosti nakon što je u subotu poslije 66 dana napora kao prvi čovjek na svijetu preplivao 5265 kilometara toka najveće svjetske rijeke Amazone.



"Znam da neki misle da je to kupanje, ali to je njihov problem. Moje plivanje izgleda jednostavno samo onima koji nikad nešto slično nisu pokušali", rekao je Strel za ljubljanski dnevni list Dnevnik od ponedjeljka na neke zajedljive opaske koje su pojavile u Sloveniji da se u Amazoni zapravo "kupao", odnosno da ga je poput "klade" nizvodno nosila brzina riječnog toka.


MARATONAC STREL UGROZIO ZDRAVLJE KAKO BI OSTVARIO CILJ

"Više mi znači mišljenje javnosti u inozemstvu. Sloveniji još mnogo toga nedostaje da bi se znala cijeniti i promovirati u svijetu", rekao je Strel odgovarajući na neke podcjenjujuće komentare u domovini koju je već proslavio preplivavši Dunav, Mississippi i Yangtze.



Slovenski mediji prenijeli su izjave iz njegova štaba da nakon pothvata i oporavka Strel odlazi u Kaliforniju, gdje o njegovu podvigu pripremaju dokumentarni film i knjigu što će mu donijeti veću zaradu.



"Tamo je novac i tamo znaju cijeniti podvige", rekao je Strel o svom skorom odlasku u Los Angeles nakon što se oporavi od napora kojima je bio podvrgnut više od dva mjeseca. (Hina)


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:29