Tina Vukov - riječka gimnazijalka zablistala na Dori

Tina Vukov - djevojka koja je već s 14 godina potpisala ugovor s diskografskom kućom Croatia Records - zasigurno je najveće otkriće ovogodišnjeg domaćeg natjecanja za pjesmu Eurovizije, barem kada je u pitanju šira javnost.



Mlađahna je učenica trećeg razreda riječke Jezične gimnazije debitirala na Dori još prije dvije godine izvodeći skladbu "Tuga dolazi kasnije" s Matija Dedić Triom. No kako na domaćem natjecanju za Eurosong, usprkos sjajnom vokalu, tada nije ušla u finale tako ni izbliza nije osjetila publicitet kao prošlog vikenda dok je u Opatiji izvodila pjesmu "Il treno per Genova" Roberta Funčića. S istim autorom upravo završava svoj prvi album u pop - jazz maniri u čiju su realizaciju uključeni i Matija Dedić, Tonči Grabušić, Henry Radanović, Denis Razumović, kao i Igor Lesica.



Osjećam se kao pobjednica



TIna Vukov na Dori (Foto Karmen Mrkić)- Strašno mi je mi je drago što sam uspjela ući u finale i na kraju bila treća. Isprva sam mislila kako se neću naći u završnici, jer mi je pjesma bila malo atipična za ovakav tip natjecanja. No, sad se doslovce osjećam kao pobjednica - kazala nam je Tina nakon što se po završetku opatijske Dore u ponedjeljak direktno vratila u školske klupe.



- Nisam imala vremena za učenje, pa sve moram nadoknaditi - objasnila je gimnazijalka napominjući kako do prije samo mjesec dana nije ni znala da će sudjelovati na ovdašnjem izboru za Pjesmu Eurovizije. No, kada je stigao poziv s HTV-a, odlučila je ipak ići. I nije se pokajala, jer joj je visok plasman omogućio odličnu promociju uoči izlaska prvijenca. Uostalom, ionako je predosjećala kako će u Atenu najvjerojatnije otputovati Severina ili, razmišljala je, Jelena Rozga s obzirom na eurovizijski štih njihovih skladbi.



- Severinina je pjesma rađena u stilu koji trenutno "pali" u Europi. Mislim da bi ona od svih nas s Dore mogla najbolje proći na Eurosongu. Želim joj svu sreću u Ateni. Nemam ništa protiv "Moje štikle", premda ne slušam takav tip glazbe. Više preferiram jazz, klasiku, bossa novu... Meni se, primjerice, svidio tango Kraljeva ulice, ali i nastup grupe Raspashow - komentirala je Tina ne izbjegavajući odgovor na upit što misli o tekstu "Moje štikle".



Severina se našalila s tekstom



- Tekst ovako i onako nema veze ako Severina bude pjevala na hrvatskom jeziku. Na Pjesmi Eurovizije ionako nitko neće razumjeti o čemu se radi. Zašto bi i morao biti neki intelektualan tekst?! Riječ je o nizu nabacanih riječi koje nemaju smisla, ali mi se čini kako se i sama Severina samo našalila s tekstom - dojam je pjevačice o čijoj karijeri brine tata Duško, uspješan poslovni čovjek.



- Prije dvije godine mi je sve bilo tabu. Nisam imala pojma gdje sam se našla niti sam išta znala. Sve mi se činilo kao neka velika stvar. Sad sam se navikla i na intervjue i sve ostalo što ide uz ovaj posao. Ne družim se previše s drugim izvođačima, samo sam ih upoznala. Ne patim za naslovnicama, a ni menadžer mi nije potreban, jer se glazbom ne bavim profesionalno. Za sada je sve na razini hobija. Ovako je puno lakše - mogu nastupati kad želim i kad mi odgovara - otvorena je bila pjevačica ističući kako je za sada preuranjeno izjašnjavati se što planira dalje. Nekako joj se čini da bi u slučaju profesionalne karijere morala pristati na komercijalizaciju, a nije baš tip osobe koja lako pristaje na kompromise.



- Iskreno još uvijek ne znam. Planiram studirati engleski i talijanski jezik, a pjevanje će vjerojatno ostati samo hobi - zaključila je Tina Vukov.

Mirela Goreta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:43