DAN PODUZETNIKA 2016.

Tradicionalnom okupljanju poslodavaca nazočit će Kolinda Grabar-Kitarović i Tihomir Orešković

Foto: Dragan Matić / CROPIX
 CROPIX

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), u utorak 7. lipnja održat će se tradicionalno okupljanje poslodavaca „Dan poduzetnika“ pod nazivom „Kako provesti reforme?“.

Nazočnima će se na ovome najznačajnijem godišnjem susretu gospodarstvenika uz domaćine obratiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, te posebni gosti - predsjednik Udruženja poslodavaca Slovačke Jan Oravec i predstavnik Estonskog Fonda za razvoj Kristjan Lepik, koji će govoriti o iskustvima provođenja reformi u Slovačkoj odnosno Estoniji.

Predstavnici HUP-a će na „Danu poduzetnika“ predstaviti rezultate istraživanja o spremnosti građana da podrže reforme te nove rezultate HUP Skora - alata kojim HUP na polugodišnjoj osnovi prati napredak u reformama na 13 strateških, ključnih područja nužnih za revitalizaciju hrvatskoga gospodarstva.

U sklopu programa ovogodišnjega dana poduzetnika također će se održati i panel rasprava na kojoj će uz Jana Oraveca i Kristjana Lepika sudjelovati i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božo Petrov, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Uprave PIK Vrbovca Mate Štetić, predsjednik Uprave Dalekovoda Alen Premužak, te dekan ZŠEM-a Đuro Njavro. Neka od pitanja na koja će panelisti pokušati odgovoriti su jesmo li konačno došli do točke u kojoj prihvaćamo nužnost provedbe reformi za bolju budućnost Hrvatske, kako prevladati otpore u provođenju reformi te učiti od primjera drugih zemalja u njihovu uspješnom provođenju.

Očekuje se da će i ove godine „Dan poduzetnika“ okupiti više od 800 poduzetnika i poslodavaca – članova HUP-a, predstavnike državnih tijela i diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, predstavnike socijalnih partnera i akademske zajednice te mnoge druge uvažene goste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 06:21