Stiže beba, a vi još niste spremni

Upravo ste saznali najbolju moguću vijest, stiže prinova. Od kuda početi?

 

Mala djeca u kući zasigurno su najveća sreća u životu. Nema ništa ljepše kad se iz krevetića ori dječji smijeh ili kad vas pogledaju svojim malenim okicama znajući da ste im vi sve na svijetu. Kako biste priuštili sebi i svojoj bebi više takvih trenutaka i puno slobodnog vremena, bitno nam je da znate što vam je sve potrebno za dolazak prinove:

1. Oprema

Kako biste jednostavnije šetali sa svojom bebom, potrebna su vam kvalitetna kolica ili nosiljka, po mogućnosti oboje u jednom.Novorođenčad se obožava nositi. To ih umiruje, uspavljuje i pomaže kod grčeva. U tome će Vam pomoći u početku elastična marama, a kasnije ergonomska nosiljka za bebe. Većina roditelja se slaže da su modularni sustavi dječjih kolica praktičan i dobar izbor jer mogu pratiti rast djeteta i zadovoljiti sve potrebe koje imate. Bitno je da su kolica jednostavna za prenošenje te da nisu previše teška, a opet da stanu u prtljažnik automobila. Osim toga, kako bi vam bilo jednostavnije prenositi bebine potrpštine, idealno bi bilo kad bi kolica imala malu košaru. Uz kolica je potrebno imati kvalitetnu autosjedalicu. U odabiru prikladne autosjedalice obavezno pratite recentne testove autosjedalica i svakako se uvjerite da izabrana sjedalica ima sve certifikate. Ako redovito koristite više od jednog auta, kupite dodatnu bazu za autosjedalicu kako bi ju jednostavno mogli koristiti u oba vozila.

2. Namještaj

Kada beba dođe iz rodilišta, važno je da ima svoj vlastiti krevetić. Kod kupnje krevetića svakako provjerite odgovara li vam visina krevetića i koliko vam je jednostavno dijete stavljati i vaditi iz njega. Posebno ako ste niski. Pažljivo odaberite i madrac za krevetić, najbolji izbor je hibridni madrac, napravljen od multidžepićastih opruga s memorijskom pjenom. Izaberite jednostavnu pamučnu posteljinu za krevetić i izbjegnite kupovinu jastuka i dodatnih pokrivača ili bilo kakvih ukrasa dok beba ne napuni 6 mjeseci. Prilikom kupnje komode za previjanje također treba paziti da vam odgovara visina komode, te da u ladice stane sve što vam je potrebno od dječje robice.

3. Robica

Budući da bebe brzo napreduju i rastu, nemojte na početku pretjerivati s kupovinom odjeće. Savjet je da kupite dovoljno bodija i pidžamica kako bi vam mogli potrajati kroz cijeli tjedan – 7 bodija i 7 pidžamica. Ako imate sušilicu, slobodno možete i smanjiti navedeni broj bodija. Savjetujemo bodije koji se kopčaju naprijed umjesto da idu preko glavice, tako da bebi kad promoči pelenu ne morate mokar bodi presvlačiti preko glave. Pripremite nekoliko pari čarapica i dva komada pamučnih kapica. Naš savjet je da uvijek među bebinom odjećom imate i onu za broj veću. A što se tiče podbradaka, njih nikad dosta.

4. Dječja kozmetika i higijena

Nježna dječja koža ne trpi mnogo kozmetike, a i bebe se ne prljaju toliko koliko i starija djeca. Od potrepština će vam svakako trebati kadica, termometar za vodu, toplomjer, škarice s tupim vrhom za noktiće i pumpica za čišćenje nosa. Što se tiče kozmetike, dječja koža posebno je nježna, a dječji organizam osjetljiv na sastojke iz kozmetike koji se putem kože apsorbiraju u organizam. Vrlo je važno birati blagu, prirodnu kozmetiku koja jamči vrhunsku kvalitetu sirovina, ali i nježnu djelotvornost prilagođenu potrebama delikatne kože beba i djece. Djetetu je dobro pripremiti i pelene. Platnene pelene ne zadržavaju štetne kemikalije u sebi, čime su idealan izbor za tanku i nježnu kožu

5. Igračke

Kako bi vaše dijete jednostavnije istraživalo i upoznavalo svijet oko sebe, bitno je da je okružen kvalitetnim igračkama. Didaktičke igračke su posljednjih godina postale najtraženije igračke za djecu jer osim što će zabaviti djecu, one će im omogućiti da se pravilno razvijaju kroz igru. Različite drvene didaktičke igračke utječu na razvoj fine motorike, matematike i logike. Različite boje ono su što pretvara didaktičke igračke u igre spretnosti, a kako su istovremeno i prostorne igre utjecati će na kvalitetnije snalaženje u prostoru kod djece.

Kako bismo bili sigurni da ćete se kvalitetno pripremiti za dolazak bebe u vaš život, predstavljamo vam sljedeće trgovine:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:08