BORBA PROTIV ANOREKSIJE

VIDEO Najlakša žena na svijetu ima 25 kilograma: 'Dobivam brojna pisma djevojaka koje žele biti kao ja. Odbijam ih naučiti kako umrijeti'

Valeria je odlučila javno progovoriti o svojem stanju i sudjelovati u kampanji protiv anoreksije

MONAKO - Najmršavija žena na svijetu, Valeria Levitin, teži tek 25,4 kilograma, nakon godina ekstremnih dijeta. Visoka je 1,72 metra, i prema savjetima liječnika, trebala bi težiti najmanje 56 kg.

Valeria, koja je rođena u Rusiji no sada živi u Monaku, kaže kako dobiva pisma ženskih obožavateljica koje žele postići njen izgled.

- Primala sam pisma od mladih djevojaka koje žele da ih naučim kako biti poput mene. Sva pisma koja sam dobila su od žena, uglavnom starih oko dvadeset godina, koje me vide kao neku vrstu inspiracije, rekla je.

Potaknuta pismima, Valeria je odlučila javno progovoriti o svojem stanju i sudjelovati u kampanji protiv anoreksije.

- Odbijam učiti mlade djevojke kako umrijeti, ističe Valerija.

Odlučila je podijeliti svoju priču s drugima, kako bi drugi mogli izbjeći njenu sudbinu. Anoreksija ju je, kaže, učinila ‘usamljenom, neprivlačnom i odbojnom ljudima koji ju okružuju.’

Valeria vjeruje kako je cijela priča počela s njenom majkom, koja se jako bojala da će mala Valeria postati pretila, poput nekih njenih rođaka. Od malih nogu joj je davala hranu u proračunatim porcijama, te ju je često vagala.

Kada se njena obitelj preselila u Ameriku, i kada su Valeriju počeli zadirkivati zbog izgleda, upustila se u radikalnu dijetu, i do 23. godine spala je na samo 20-ak kila. Toliko dugo nije jela neke namirnice, poput kruha ili šećera, da ih njeno tijelo više ne može ni probaviti.

Valeria se nada vratiti u Moskvu i možda započeti obitelj uz pomoć surogat-majke.

- Voljela bih imati obitelj, jer osjećam da mogu jako puno dati. No, očito ne bi bilo u redu imati dijete dok sam bolesna. Ne bi bilo pošteno prema djetetu, rekla je.

- Želim se suprotstaviti anoreksiji. Nikad nisam odustala ni od čega u životu, i neću odustati niti sad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:47