ZNANJE CARUJE

VIDEO: S dva usisavača postao Spiderman

 YouTube

Britanac Jem Stansfield nedavno je uz pomoć dvaju usisavača demonstrirao jednu od supermoći svojstvenih Spidermanu – penjanje po zidovima.

Znanstvenik – voditelj BBC-jeve emisije Bang Goes The Theory, oduševio je promatrače na znanstvenom sajmu u Brightonu kada se uz pomoć jednostavnog uređaja popeo uza zid.

- Ideja mi je pala na pamet kada sam razmišljao o mogućnosti da od običnog otpada stvorim "supermoć" – objasnio je voditelj, koji je svoj uređaj već predstavio u BBC-jevoj emisiji. Otkrio sam da dva usisavača mogu podnijeti moju težinu.

- Na usisavače sam spojio dvije stope veličine pladnjeva za čaj i shvatio da su se toliko priljubile uz zid da me mogu nositi – objasnio je.

Iako je Stansfield uređaj demonstrirao na TV-u još 2009, organizator festivala, Richard Robinson, nije mogao vjerovati svojim očima kada je vidio kako se penje po zidovima kao pauk ili muha i to po podlogama poput ciglenih koje nisu bile potpuno glatke.

- Svi su mu se smijali. Nitko, uključujući i mene, nije vjerovao da će mu uspjeti – rekao je Robinson. Dodao je kako se nada da će djeca iz ovog primjera zaključiti kako je moguće učiniti da svijet u kojem živimo radi za nas kada razumijemo njegovo funkcioniranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:31