MONO-MOTOCIKL

VIDEO Spoj monocikla i motocikla: Uno III Streetbike - savršeno prijevozno sredstvo za grad

U3 balansira na dva stražnja kotača dok se prednji uvlači između njih kako bi omogućio manevriranje u uskim prostorima ili čak ulazak u zgradu i lift
 BGP Motors

Posjedovati skuter ili bicikl u gradu ponekad zna biti spasonosno rješenje, no ni dva se kotača ponekad ne mogu nositi s gradskim gužvama koje u potpunosti blokiraju ulice.

Možda je baš Uno III Streetbike, ili kratko U3, rješenje za sve prometne problema. Poput Transformera, robota u popularnom hollywoodskom megahitu, U3 se na pritisak gumba pretvara iz konvencionalnog motocikla u mono-motocikl kojem je potrebno zbilja malo prostora za kretanje.

Električno pokretani U3 balansira na dva paralelna stražnja kotača dok se prednji uvlači između njih kako bi omogućio manevriranje u uskim prostorima ili čak ulazak u zgradu i lift. No, kada je ponovo vrijeme za jurnjavu na otvorenoj cesti, prednji kotač se izvuče van i U3 je spreman pojuriti i do 50 kilometara na sat.

S jednim trosatnim punjenjem U3 može proći oko 60-ak kilometara.

U3 koristi žiroskopsku kontrolu kako bi ostao u ravnoteži. Koristi klasične komande motocikla za oba 'stanja' stoga za prebacivanje iz jednog u drugo nije potrebno silaziti s njega.

Idejni začetnik noviteta među vozilima je Benjamin Gulak, mladi američki inovator. Prije četiri godine, dok je bio na poslovnom putu u Aziji sa svojim ocem, tada 17-godišnjak zamislio je U3 kao rješenje za velike kineske gradove koji se guše u smogu i gužvi. Vratio se kući u SAD i dao si zadatak da dizajnira ultimativno električno vozilo koje će istovremeno biti cool i korisno.

Baziran na Benjaminovom originalnom Uno I prototipu, Uno III je uspješno usavršio transformaciju od okretljivog gradskog prometala do stabilnog motocikla za dulja putovanja. Sada se U3 proizvodi u Cambridgeu u saveznoj državi Massachusetts u tvornici BPG Motors i vaš može biti za svega 39 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:51