ČUDO U ITALIJI

VIDEO: 'UDARIO SAM U ZEMLJU I OSTAO ŠOKIRAN JER SAM ŽIV' Mladić preživio pad s čak 300 metara visine!

Britanac Matthew Gough (25) izvukao se samo sa nekoliko ogrebotina
 YouTube

Bazni skakač padobranom u želji za adrenalinskom zabavom strmoglavio se sa 300 metara visoke litice prema zemlji, no njegov se padobran u ključnom trenutku zapetljao.

Britanac Matthew Gough (25) ne samo da je izbjegao smrt već se, unatoč tome što je na putu prema tlu udarao od stijene, izvukao samo sa nekoliko ogrebotina i modrica.

Gough je kazao kako je mislio da će umrijeti kad je shvatio da se njegov padobran zapeljao.

- Nisam ga više mogao kontrolirati, trudio sam se izbjeći stijene, no nisam mogao izbjeći udarac o tlo. Kada sam prvi put udario od stijenu, počeo sam se vrtiti, a padobran se još više zapetljao. Samo sam mislio o tome kako ostati živ. Znao sam da ću brzo udariti o zemlju, a obzirom na brzinu kojom sam padao, znao sam da sam u velikoj nevolji. Nisam znao hoću li pasti na zemlju ili u jezero. Mislio sam da su mi obje noge slomljene, pa sam se nadao da neću pasti u jezero, a osim toga, ja ne znam plivati. Kad sam udario u tlo bio sam šokiran jer sam živ - kazao je padobranac.









Cijeli je skok pokraj talijanskog jezera Garda snimio koristeći kameru pričvršćenu na kacigi. Na snimci se vidi kako leži na tlu u šoku, no pri svijesti. Njegov padobran tek se djelomično otvorio.

Prije ove nesreće 180 puta uspješno je skočio s mjesta diljem svijeta i unatoč svemu kaže kako će nastaviti skakati padobranom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:08